Kuzenini pompalı tüfekle öldürdü

İzmir’in Menderes ilçesinde hayvancılıkla uğraşan iki çocuk babası 25 yaşındaki İ.

Google Haberlere Abone ol
Kuzenini pompalı tüfekle öldürdü

İzmir’in Menderes ilçesinde hayvancılıkla uğraşan iki çocuk babası 25 yaşındaki İ.A., teyzesinin oğlu 26 yaşındaki M.Y.’yi, geceyarısı gittiği evinde dört yıllık karısı 19 yaşındaki D.A. ile yakaladı. İ.A.'nın, pencereden kaçmaya çalışan kuzenini pompalı tüfekle ağır yaraladığı iddia edildi. Yaklaşık bir ay önce emlakçı E.Y. ile hayatını birleştiren M.Y., 100 metre kadar yaralı olarak gittikten sonra yere yığılarak hayatını kaybetti. Jandarma ekiplerinin takibi sonucu olaydan kısa bir süre sonra yakalanan zanlı İ.A. ve karısı D.A. tutuklandı.

Olay, 22 Aralık 2013 Pazar saat 23.50 sıralarında, Develi köyünde meydana geldi. Hayvancılıkla uğraştığı öğrenilen İ.A., iddiaya göre eşi D.A.’ya eve geç geleceğini söyleyerek ayrıldı. Bunun üzerine kuzeni gibi hayvancılıkla uğraşan bir aylık evli M.Y. eve gitti. M.Y. ile karısı evde birlikte vakit geçirirken eşinden son zamanlarda şüphelenen İ.A., söylediğinden erken bir saatte eve döndü. M.Y., kuzeninin geldiğini farkedince ayakkabısını ve montunu almadan pencereden atlayarak kaçmak istedi. Bunu gören İ.A., yanındaki pompalı tüfekle ateş etti. M.Y., ağır yaralı olarak yaklaşık 100 metre gittikten sonra hayatını kaybetti. İ.A., olaydan sonra cep telefonunu kapatarak kayıplara karıştı.

Menderes İlçe Jandarma ekipleri, yol kenarında hareketsiz yatan biri olduğu ihbarını alınca harekete geçti. M.Y.’nin hayatını kaybettiğini belirleyen ekipler, üzerinden çıkan cep telefonunda, eşi E.Y.’den gelen, "Git D.A.’nın koynunda yat, eve gelme." mesajını gördü. Bunun üzerine köyde araştırma yapıldı. Kan izlerini takip ederek evi bulan ekipler, İ.A.’ya ait olduğunu tespit etti. İ.A.’ya ulaşamayan jandarma, D.A’nın ifadesini aldı. Kocasının evde olmadığını, nereye gittiğini bilmediğini söyleyen D.A., eşinin ve kendisinin olayla ilgisi olmadığını söyledi. D.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Evde inceleme yapan jandarma ekipleri, maktulün ayakkabısını bulamazken askıda ceketini bulmayı başardı. Olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak gözaltına alınan zanlı İ.A., cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. D.A. ise eşi yakalandıktan sonra cinayeti onun işlediğini ifade etti. Bunun üzerine jandarma, çiftin el svaplarını aldı. Kuzeniyle eşi arasındaki ilişki yüzünden cinayetin İ.A tarafından işlendiği ihtimali üzerinde durulurken svaplarının incelenmesi tamamlandıktan sonra katil zanlısı netleşecek. İ.A. ve D.A, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİR AY ÖNCE KUZENİNİN DÜĞÜNÜNE KATILMIŞ

Katil zanlısı İ.A, yaklaşık bir ay önce emlakçı E.Y. ile hayatını birleştiren kuzeni M.Y.’nin düğününe katılmıştı. Kuzenlerin düğündeki mutlu anları fotoğraf karelerinde yansıdı. CİHAN

Yorumlar