Kuyumculuk eğitimi alan 16 genç meslek sahibi oldu

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün, Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirdiği "Kuyumculukta Eğitimle Emek Yetenekle Gelecek" projesi kapsamında 16 genç meslek sahibi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kuyumculuk eğitimi alan 16 genç meslek sahibi oldu

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün, Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirdiği "Kuyumculukta Eğitimle Emek Yetenekle Gelecek" projesi kapsamında 16 genç meslek sahibi yapıldı. İl Müdürü Erdinç Karaköse, projenin kapanış toplantısında yaptığı konuşmada 16 gencin istekleri ve destek veren kurumların işbirliğiyle başarılı bir çalışmayı tamamladıklarını söyledi.

Bunun tarih ve kültür şehri Manisa’nın geçmişten günümüze kadar gelen kültür zenginliğini takılarla ve hediyelik eşyalarla tekrar yaşatmayı amaçlayan, kuyumculukta önemli bir süreci içeren bir proje olduğunu aktaran Karaköse, “Projenin sonuçlanmasının ardından 16 Manisalı genç, 154 farklı ürün ortaya çıkardı. Bu ürünlerin çoğu Manisa kültürüne ait, geçmiş döneme ait takılar mevcut. 16 gencimizi hem meslek sahibi yaptık hem de Manisa’nın kültürünü yaşatıyoruz. Bu projede emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara, birliktelik içinde çalıştıkları için teşekkür ederim.” dedi. Gençlerin bu el emeği göz nuru ürünlerini, Osmanlı konseptinin içinde yer aldığı güzel bir defileyle tanıtmayı düşündüklerini dile getiren Erdinç Karaköse, “Mesir Festivali programı içinde böyle bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. En önemlisi de bu projenin en büyük mimarı, tarih hocası Altan Türek’e teşekkür ederim. Bu proje içinde bir de hazırladığımız kuyumculuk tarihi ve teknik bilgilerin yer aldığı kitabımız var.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar