Kuyumculara temel pırlanta eğitimi kursu veriliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kuyumculara değerli taşları tanıma kursu başladı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), ilçedeki kuyumcuların değerli taş ve takıları tanımaları için 'Temel pırlanta eğitimi' kursu başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kuyumculara temel pırlanta eğitimi kursu veriliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kuyumculara değerli taşları tanıma kursu başladı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), ilçedeki kuyumcuların değerli taş ve takıları tanımaları için 'Temel pırlanta eğitimi' kursu başladı. Kursun 28 Şubat'ta sona ereceği belirtildi.

Oda binasında 2 farklı grup şeklinde gerçekleşen eğitim HRD Antwerp Pırlanta Eğitmeni ve AR-GE mühendisi Timuçin Atlı tarafından veriliyor. MATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Side Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ergen yaptığı açıklamada, oda üyeleri ve satış danışmanlarına yönelik düzenlenen eğitiminin uzman kişiler tarafından verildiğini söyledi. Ergen, eğitimlerin uygulamalı ve teorik olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Kursta pırlanta ve taş için her kursiyere özel mikroskopla eğitim verildiğini kaydeden Ergen, "Verilen eğitim sayesinde sektördeki arkadaşlarımız kendilerini geliştirecekler ve satışta özgüvenleri çok yüksek olacaktır. Bu da cirolarına yansıyacaktır." dedi.

Eğitimi tamamlayanlara HRD Antwerp/İstanbul onaylı sertifika verileceğini ifade eden Ergen, verilecek olan sertifikanın dünyanın her yerinde geçerli olduğunu kaydetti. Ergen, 'Mücevher danışmanlığı eğitimi' ise 3-9 Mart tarihleri arasında oda binasında gerçekleşeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar