'Kuyumcu soyuldu, takiptesin' diyerek dolandırdı

Bursa’da, cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin, "Kuyumcu soygunu oldu, takip altındasın" şeklindeki beyanına inanan vatandaş, verilen hesaba 17 bin 500 lira yatırdı.

Google Haberlere Abone ol
'Kuyumcu soyuldu, takiptesin' diyerek dolandırdı

Bursa’da, cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin, "Kuyumcu soygunu oldu, takip altındasın" şeklindeki beyanına inanan vatandaş, verilen hesaba 17 bin 500 lira yatırdı. Dolandırıldığını anlayan vatandaş polise müracaat etti.

    Yıldırım ilçesinde ikamet eden M.Y.'yi arayan kimliği belirsiz kişi, polis olduğunu belirterek “Kuyumcu soyuldu, takip altındasınız, gerekli işlemler için hesaba para yatırmanız gerekiyor.” dedi. Paniğe kapılan M.Y., verilen hesaba E.C. adına bozdurduğu bileziklerin parası olan 17 bin 500 lirayı yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan M.Y. Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Öte yandan Osmangazi ilçesinde polise müracaat eden İ.B., ‘bireysel yaşam sağlık hizmetleri’nden aradığını söyleyen kimliği belirsiz kişi tarafından 950 lira dolandırıldığını belirterek polise müracaat etti.

    Nilüfer ilçesinde ikamet eden Ç.K. ise bir sağlık hizmetleri şirketinden aradığını söyleyen kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından 299 lira dolandırıldığını öne sürdü. CİHAN

Yorumlar