Kuyumcu soygunu girişiminde bulunan zanlılar adliyeye sevk edildi

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, soygun için girdikleri kuyumcuyu yaraladıktan sonra kaçan zanlılar yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Kuyumcu soygunu girişiminde bulunan zanlılar adliyeye sevk edildi

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, soygun için girdikleri kuyumcuyu yaraladıktan sonra kaçan zanlılar yakalandı. Gözaltına alınan ve planlı bir şekilde kuyumcuyu soymaya hazırlandıkları öğrenilen 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, dün Sarnıç semti Büyük Menderes Caddesi, 18/B'deki kuyumcuda, saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Pompalı tüfekli, bereli ve eldivenli iki kişi, Ahmet Sayıner ile kardeşi Aykut Sayıner'in bulunduğu kuyumcuyu soymak için geldi. Altınların ellerindeki çantaya koyulmasını istediler ancak iki kardeş direndi. Bunun üzerine hiçbir şey alamayan iki zanlı, Aykut Sayıner'i pompalı tüfekle yaralayıp kaçtı. Şüphelilerden biri, 1054 Sokak'ta çanta ve beresini, ardından da eldivenlerini yol kenarındaki evlerin bahçesine attı. Çevreye çok sayıda polis sevk edilirken şüpheliler, ormanlık alanda izlerini kaybettirdi. Yaralı Sayıner, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Çevrede geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri, Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi girişinde Ö.E. (26) ile D.Ö.'yü (25), otomobilde yakalayarak gözaltına aldı. Ormanlık alanda yapılan aramada ise G.M. ile L.G. (30) yakalandı. Şüphelilerin soygun girişiminden önce, kuyumcu dükkanı ve yakınlarında keşif yaptıkları, plan hazırladıktan sonra da harekete geçtikleri öğrenildi.

İşlemleri tamamlanan 4 zanlı adliyeye sevk edildi. CİHAN

Yorumlar