KUYAP farkındalık toplantısı Samsun’da düzenlenecek

Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişikliklere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) ‘Farkındalığın Artırılması’ toplantısının sekizincisi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) desteğiyle 16 Ocak Perşembe günü Anemon Otel’de.

Google Haberlere Abone ol
KUYAP farkındalık toplantısı Samsun’da düzenlenecek

Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişikliklere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) ‘Farkındalığın Artırılması’ toplantısının sekizincisi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) desteğiyle 16 Ocak Perşembe günü Anemon Otel’de yapılacak.

TOBB ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın da aralarında yer aldığı 5 oda tarafından uygulanan KUYAP, Türkiye’nin 15 ilinde (Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman) işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin artırılmasını hedefliyor. Proje kapsamında düzenlenecek olan toplam 15 farkındalık artırma toplantısının sekizincisi, 16 Ocak 2014 Perşembe günü saat 15.00’te Anemon Otel’de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Toplantıya; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri, proje illerinden yetkililer, Samsun ve komşu illerden KOBİ temsilcileri ile projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanları katılacak. Toplantı sonrasında proje faaliyetlerine yönelik sunuşlar ve projeden beklenen sonuçlarla planlanan faaliyetler hakkında katılımcıların görüş ve önerilerini almak amacıyla bir tartışma oturumu düzenlenecek.

Projenin önemine değinen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda eğitimler, çalıştaylar ve inceleme gezileri düzenlenecek hem de ticaret veya sanayi odalarının eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacaktır. KUYAP Projesi’nin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB)-Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı-İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi'dir (İKG-PRO). Projenin uygulanmasında teknik destek PLANET (Yunanistan), IDI (İrlanda), EURECNA (İtalya), DIALAGOS (Yunanistan) ve MAKRO (Türkiye) konsorsiyumu tarafından sağlanmaktadır.” dedi.
CİHAN

Yorumlar