KUYAP eğitimleri başlıyor

Aralarında Erzurum’un da bulunduğu 15 merkezde uygulamaya konulan, 'KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi'nin (KUYAP) işletmelere yönelik eğitimleri başlıyor. Erzurum’da,...

Google Haberlere Abone ol
KUYAP eğitimleri başlıyor

Aralarında Erzurum’un da bulunduğu 15 merkezde uygulamaya konulan, 'KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi'nin (KUYAP) işletmelere yönelik eğitimleri başlıyor.

Erzurum’da, Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KUYAP Proje Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak KOBİ çalışan ve işverenlerine eğitim verecek eğitimciler için bir seminer düzenlendi. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin katıldığı seminer, ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 5 gün boyunca devam eden seminerde, KUYAP Takım Lideri Alberto Gomez Mario ve KUYAP Ankara Koordinatörü İnan Ayrıbaş katılımcılara, eğitimlerde uygulanacak müfredat hakkında bilgi verdi.

Seminer sonunda düzenlenen törende, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kömeç tarafından eğitimcilere sertifikaları verildi.

KÜRESEL EKONOMİYE UYUM İÇİN EĞİTİM VERİLECEK

Eğitimcilere verilen seminerinin ardından, 10 Haziran 2014’ten itibaren projenin ikinci etabı olan ve işletmelerin rekabet gücünü ve küresel değişikliklere uyum yeteneğini artırmak hedefiyle düzenlenen 3’er günlük iş geliştirme programlarının uygulamasına geçilecek. Bu etapta, KOBİ’lerin çalışan ve işverenleri, küresel değişim sinyallerini fark ederek, bu değişimlere uyum yeteneklerini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla eğitime tabi tutulacak.

Eğitimlere iştirak eden KOBİ çalışan ve işverenlerine, 'Uyum Kavramına Yaklaşımlar ve Örnek Vaka Analizleri', 'İnovasyon ve Pazarlama Stratejisi Geliştirme', 'Ekonomik ve Finansal Kontrol Araçları', 'İş Planı ve İş Planı’nda Riskleri Azaltma', 'Fiyatlandırma Teknikleri', 'Ekonomik Değer Zinciri Analizi' ve 'Dışsal Ekonomik Çevre Analizi ve SWOT Analizi' konularında eğitimler verilecek.

CİHAN

Yorumlar