KUYAP Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı Samsun TSO’da yapıldı

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
KUYAP Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı Samsun TSO’da yapıldı

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen ve Samsun’un yanı sıra Türkiye’nin 15 ilinde şubat ayından itibaren uygulanmaya konulan KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) kapsamında düzenlenecek toplam 15 eğitim ihtiyaç analizi çalıştayının ikincisi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapıldı. TSO Eğitim Salonu’nda iki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının ilkine, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan, TSO Yönetim Kurulu üyeleri, Oda Genel Sekreteri Süleyman Karabük, Genel Sekreter Yardımcıları Necmi Alıç ve Okan Gümüş,KUYAP Projesi Takım Lideri AlbertoGomez, Eğitim Lideri Maurizio Biagi, Proje Koordinatörleri Selvet Mergen, İnan Ayrıbaş, TOBB Temsilcisi Merih Güney ile Samsun Proje Koordinatörleri Oğuzhan Acar ve Esra Taşçı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ekonominin bel kemiğinin özel sektör olduğunu, KOBİ'lerin bu anlamda sürekli becerilerini artırma ve yenileme gayreti içerisinde olmasının sürdürülebilirliği sağlayacağını dile getirerek, KUYAP'ın bu anlamda faydalı olacağını kaydetti. KOBİ'leri yeni değişimlere uyarlayarak gelişmenin sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Murzioğlu, “Geleceğe kendimizi hazırlamalıyız ve buna uyum sağlamalıyız. Günümüzde piyasalara, müşterilere, tedarikçilere ulaşmak artık daha kolay. Bu yeni rekabet düzenine ayak uyduran ülkeler ayakta kalıyor. Para kazanmanın şekli ve kuralı değişiyor. İş bağlayarak değil, iyi iş yaparak para kazanma dönemi. Hayatta kalabilmek için işi herkesten daha iyi yapmak gerekiyor. Her girişimci ve çalışan bu gelişmelerin neresinde olduğunu kendine sormak zorunda. Bu amaca hizmet edecek olan projemizin beklentilerimizi karşılayacağı inancındayım.” diye konuştu.

“BAŞARMAK İÇİN ZİHİNLERİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

KUYAP Projesi Takım Lideri Alberto Gomez ise yerel düzeydeki iş ve rekabet ortamının küresel gelişmelerden doğrudan etkilendiğini belirterek, şunları söyledi: “AB üyelik süreci iş yapma alışkanlıklarımızı değiştirecek. KOBİ’lerin varlıklarını devam ettirmeleri ve büyümeleri küresel eğitimleri takip etmelerine ve değişimi başarı ile yönetmelerine bağlıdır. KOBİ’lerimiz finansmana erişim, üretim ve pazarlamadaki başarılarının yanında insan kaynağını da rekabet gücü olarak görmelidir. Rekabet etmek artık güçleşti. Bugünkü başarı yarın ki başarıyı garantilemiyor. Biz de artık yarın neler yapabilir diye çalışmalar yapıyoruz. Ortamın artık sabit kalmadığını biliyoruz. Artık teknoloji çağında her şeyden kolayca haberdar olabiliyoruz. Günümüzde rekabet gücünü sağlayan ürün değil daha iyi şeyler yapmak ve başarmak için zihinlerin değişmesi gerekiyor. KUYAP ile mevcut ulusal ve uluslararası destek programlarının bir adım ötesine geçiyor ve KOBİ’lere uyum yeteneklerini arttırmaya yönelik yeni iş geliştirme programları sunuyoruz." Çalıştayın ikinci oturumunda ise paydaşlar ile fikir alışverişinde bulunuldu. CİHAN

Yorumlar