Kuvatov cinayetinde gizli servis parmağı!

Tacik muhalif lider Kuvatov cinayetinde sır perdesi aralandı. Gözaltındaki 3 kişinin Tacikistan gizli servisi MoS'la bağlantısı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Kuvatov cinayetinde gizli servis  parmağı!

İstanbul Fatih'te Tacikistan muhalif önder Umarli Kuvatov 4 gün öncelikle akşam yemeğine gelen misafirinin getirdiği zehirli pilavdan yedi. Yemek sonrasında fenalaştı. Kuvatov, çocuklarını ve eşini hastaneye yetiştirmeye çalışırken sokak ortasında başından tek kurşunla vurularak öldürüldü.

Cinayetiyle ilgili Esenyurt'ta gözaltına tahsil edilen 3 kişi, Tacikistan gizli istihbarat teşkilatı MoS'la bağlantılı çıktı.

3 AYDIR İSTİHBARAT GÖZETİMİNDEYDİ

Ölüm tehlikesi sebebi ile koruma istediği ve 3 aydır istihbarat gözetiminde tutulduğu öğrenilen Kuvatov'un katil zanlılarından birinin pilavı getiren "Süleyman" isimli şahıs yer aldığı saptandı.

Diğer iki zanlıdan birinin tetikçi, diğerinin gözcü yer aldığı belirlendi. Cinayetin planlayıcısı şekilde bilinen, Tacikistan yurttaşı Süleyman'ın ülkenin önderi İmam Ali Rahman'ın damadı Soyibov Şemsullah'la irtibatlı yer aldığı öğrenildi. 

KİRLİ İŞLERİ BİLİYORDU 

Süleyman'ın tıpkı sürede başında gene Şemsullah'ın yer aldığı Tacikistan gizli istihbarat teşkilatı MoS' la bağlantılı yer aldığı belirlendi. evvel zehirlenmek istenen lakin ölmeyince kapısının önünde bekleyen tetikçi yönünden kafasına sıkılan kurşunla öldürülen Umarali Kuvatov'un Soyibov Şemsullah'la geçmişte ticari ilişkilerinin bulunduğu, bu bağlantıyla Tacikistan önderi İmam Ali Rahman'ın kimi gizli ve pis girişimlerine tanık yer aldığı sonrasında muhalif Grup 24 hareketini kurunca gaye durumuna geldiği kaydedilmişti.

Öte yandan 3 zanlının suikastı nakit karşılığında işledikleri öğrenildi.

Hakkında muhtelif davalar açılan ve hudut dışı edilen Kuvatov, 2012'de Türkiye'ye yerleşmişti. 19 Aralık 2014'de ise geçersiz vize kullandığı için İstanbul'da gözaltına alınmıştı. 16 Ocak 2015'te Tacikistan, Türk makamlarına Kuvatov'un iadesi için başvurmuştu. Kuvatov, BM'de sığınmacı statüsünde yer aldığı için 3 Şubat günü tahliye edilmişti

MÜEZZİN: BENİM DE CAN GÜVENLİĞİM YOK

Muhalif kimliği sebebi ile 1 sene öncelikle Türkiye'ye yerleşen müezzin A., evi, işi ve oturma izni olmayan Süleyman Qayumov'a duruluk yapması karşılığında camide yaşaması için izin vermiş. Müezzin A., "Benim de can güvenliğim yok, öldürülmekten korkuyorum" diye konuştu.

 

Takvim

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar