'Kütüphane-e Türkiye' projesi ile halka ücretsiz internet hizmeti

Samsun Çarşamba Halk Kütüphanesi ‘Kütüphane-e Türkiye’ projesi kapsamında gelecek olan bilgisayarlar ile halka ücretsiz internet hizmeti verecek. Proje hakkında bilgi veren Çarşamba Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta, "Proje çerçevesinde,...

Google Haberlere Abone ol
'Kütüphane-e Türkiye' projesi ile halka ücretsiz internet hizmeti

Samsun Çarşamba Halk Kütüphanesi ‘Kütüphane-e Türkiye’ projesi kapsamında gelecek olan bilgisayarlar ile halka ücretsiz internet hizmeti verecek.

Proje hakkında bilgi veren Çarşamba Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta, "Proje çerçevesinde, halka ücretsiz internet erişimi sağlanarak e-devlet kapısı daha etkin kullanılacak ve böylelikle halk kütüphaneleri e-dönüşüm için önemli merkezler haline gelecektir." dedi.

Orta, ‘Kütüphane-e Türkiye’ projesinin, Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Teknokent-Teknoloji Merkezi (HT-TTM) tarafından, halk kütüphanelerinin toplumdaki sayısal bölünmenin azaltılmasına önemli katkı sağlayacak kurumlara dönüştürülmesini hedefleyen projelere maddi destek sağlayan Bill ve Melinda Gates Vakfı‘ndan hibe alınarak hazırlandığını ifade etti.

Bin'in üzerinde devlet kütüphanesi bulunan Türkiye’deki 26 ilde uygulanacak projede, seçilen 78 kütüphaneden ikisinin ilçe kütüphanesi, birinin de ilçenin kütüphanesi olduğunu ifade eden Orta, “Söz konusu projeye ilçe halk kütüphanemizin dâhil edilmesi hem bizim için hem de Çarşambamız için büyük bir fırsattır. Gayemiz bu fırsatı iyi değerlendirerek hem Çarşamba halkına daha kaliteli ve seviyeli hizmet vermek hem de kütüphanemizin çağın koşullarına uygun hale getirmektir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar