KUTSO Başkanı Güral: Eşim çocukları, ben de işi büyüttüm

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) yöneticilerini ve üyelerini ağırlayan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, kadınların iş ve aile hayatında fedakarlıklarına değinerek, "Eşim çocukları, ben de işleri büyüttüm.

Google Haberlere Abone ol
KUTSO Başkanı Güral: Eşim çocukları, ben de işi büyüttüm

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) yöneticilerini ve üyelerini ağırlayan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, kadınların iş ve aile hayatında fedakarlıklarına değinerek, "Eşim çocukları, ben de işleri büyüttüm. Eşim çocukları büyütme noktasında yeteneksiz olsaydı ben işleri bu kadar büyütemezdim. Eşimle 45 yıllık evliyim ve halen destek almaya devam ediyorum." dedi.

BUİKAD üyelerinden oluşan 20 kişilik grup Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’a nezaket ziyaretinde bulundu. BUİKAD Başkanı Özlem Baş Bayraktar, amaçlarının derneği tanıtmak ve kadının iş yaşamındaki rolünü arttırmak olduğunu söyledi. Başkan Bayraktar, dernek amaçlarının kadın istihdamının artırmak olduğunu belirterek, "Biz dernek olarak kadın istihdamının artması ve eğitim almış kadınların iş yaşamında daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Eğitim almış kadınların iş yaşamının içinde olması ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacaktır." şeklinde konuştu.

BAŞARIYI İSTEYEN BULUR

Kadınların gücünden yararlanan Türkiye’nin daha iyi noktalara geleceğini söyleyen KUTSO Başkanı Nafi Güral, "Kadınlarımız iş yaşamında aldıkları aktif görevlerini sonuna kadar devam ettirmeliler. Başarı isterken önce istemek gerekiyor" ifadelerini kullandığı açıklamasında şunlara da değindi: "Başarıyı isteyen zaten onun yolunu ve yöntemini bulur. Nasıl başarılı olacağımızı öğrenmek yetmez, öğrendiklerimizi uygulamak gerekiyor. İnsanlar trafikte kuralları bilir ama ihlaller yapar. Veya sigaranın zararlı olduğunu bilir ama kullanır. İş hayatında hayal etmek çok önemlidir. İş hayatında yaşanan sorunların sorumlusu kendimizden başkası değildir. Benim şirketimde bir sorun varsa kaynağı benim ve başarı varsa bu başarı çalışma arkadaşlarımındır. Sorun varsa benim atadığım arkadaşlar bu hatayı yapmışlardır."

"ROL MODEL OLMALISINIZ"

BUİKAD üyelerine tavsiyelerde de bulunan Güral, şirketlerde kurumsal yapının güçlendirilmesi ve bireysel şirketlerin de kurumsallık kazanması gerektğini belirtrek şunları kaydetti: "Şirketlerde kurumsal yapı son derece önemlidir. Ben merkezli bir sistem oluşturulursa ondan kurumsal yapıya geçmek çok zordur. Tek başınıza dahi çalışsanız kurumsal yapıya önem vermeniz gerekiyor. Elde edilen başarının sürdürülebilirliği de önemlidir. Rol model olmanız ve insanların size özenmesi gerekiyor. Bu durum insanın hem kişisel imajınızı hem de markanızın gücünü arttırır."

İş dünyasındaki en büyük başarı sırrının eşi olduğuna değinen Güral, "Eşim çocukları, ben de işleri büyüttüm. Eşim çocukları büyütme noktasında yeteneksiz olsaydı ben işleri bu kadar büyütemezdim. Eşimle 45 yıllık evliyim ve halen destek almaya devam ediyorum. Beni her zaman motive eder." dedi.

Aileyi yöneten bireyin kadın olduğunu da sözlerine ekleyen Güral, "Aileyi yöneten kadındır. Erkek diyen varsa doğru değildir. Kadınların aileyi kurtarma, yönetme ve yüceltme noktasında büyük fedakarlıkları oluyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar