Kutsal topraklarda bayramlaşma

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kahraman, fevkalade bir hac vazifesi yaptıklarını aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Kutsal topraklarda bayramlaşma
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bütün İslam ülkelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı büyük bir sevgi ve saygı halesi oluştuğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız, cumhurun başı. Böyle bir kişinin başımızda olmasından dolayı ben övündüm. Türkiye, bir ümitle bakılan, özlemle izlenen, büyük devlet olarak kendisini ispat etmiştir." dedi.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Kahraman, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke'deki Hac İdaresi Merkezi'ni ziyaret etti. Kahraman, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve ekibiyle bayramlaşarak, bir süre görüştü.

Hacılara sunulan imkanların eskiye kıyas edilmeyecek derecede geliştiğini gördüklerini belirten Kahraman, "Diyanetimiz, Türkiyemizden gelen hacılarımıza her türlü imkanları vermiş, her sahada gelişme olmuş. Tabii ben bunları söylerken en son 2000'de yani 16 sene önce geldiğim duruma göre ifade ediyorum. Müthiş değişiklikler var. Ayrıca bunları arkadaşlarımdan duyuyordum. Yemek, yatak düzelmişti. Bu sene çadırlar da düzelmiş. Sağlık hizmetleri de tamam. Fevkalade güzel bir şey." diye konuştu.

Yaşanan gelişmeler dolayısıyla Görmez ve ekibini tebrik ettiğini dile getiren Kahraman, "Nazar değmesin. Nice hizmetler nasip olsun." dileğinde bulundu.

"Herkes Türkiye'yi iyi takip ediyor"

Kahraman, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdulaziz'in davetlisi olarak geldiklerini ve hac farizasını yerine getirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Gördüğüm kadarıyla 26 ülkeden, Meclis ve hükümet başkanı düzeyinde katılım oldu. Bir yemekte buluştuk. Münferit, ayak üzeri görüşmeler oldu. Herkes Türkiye'yi çok iyi takip ediyor. Türkiye deyince de 15 Temmuz'un sabaha kadar kendilerini TV'inin karşısında tuttuğunu söylediler. Hepsinde ortak bir sevgi halesi oluşmuş. Recep Tayyip Erdoğan diyorlar da başka bir şey demiyorlar."

"Cumhurbaşkanımızla övündüm"

Meclis başkanı görevini yürütürken tarafsız davrandığını ancak kendisinin de bir fikri, görüşü ve partisinin bulunduğunu belirten Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımız, cumhurun başı. Böyle bir kişinin başımızda olmasından dolayı ben övündüm. Çünkü bütün İslam ülkeleri, Cibutili'den Somalili'ye, Sudanlı'dan Suudi Arabistanlı'ya kadar herkeste çok büyük bir sevgi, saygı halesi oluşturmuş. Türkiye, bir ümitle bakılan, özlemle izlenen, büyük devlet olarak kendisini ispat etmiştir. Dine verdiği ehemmiyetin de herkes farkında. Türkiye'nin bu sahada verdiği hizmetler de çok takdir görüyor."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Arafat'ın bir af, bir arınma yeri olduğunu ve bunun milyonlara nasip olduğunu hatırlatarak, "Gidemeyenlere nasip olsun. Bazıları, gidemezler, bilemezler ve 'Acaba niçin gidiliyor?' derler. Ama bir kere gitti mi de tadına varırlar. Ondan sonra hep gitmek isterler. Umre de böyledir, hac da böyledir. Bu isteği önleyen menfi şartlar ortadan kalkınca da hep de gelmek isteniyor. Herkesin haccı kabuldür inşallah." ifadelerini kullandı.

Bayram mesajı

Herkesin bayramını tebrik eden Kahraman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bayramlarımız giderek daha coşkuyla kutlansın. Her günümüz inşallah bayram olsun. Basın, 15 Temmuz'da iyi bir imtihan verdi. O imtihanın devamını da temenni ederek herkesin bayramını kutluyorum."

Mekke'deki bayramlaşma programında, Kahraman ve Görmez'in yanı sıra AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ile Diyanet yetkilileri hazır bulundu.

Yorumlar