Kutlu: Yılbaşı eğlencesinin dinimizde yeri yok

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Şube Başkanı Mustafa Mutlu, yılbaşı eğlencelerinin İslam dininde yerinin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu: Yılbaşı eğlencesinin dinimizde yeri yok

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Şube Başkanı Mustafa Mutlu, yılbaşı eğlencelerinin İslam dininde yerinin olmadığını söyledi.

        Mustafa Mutlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşında Hristiyanların Hz. İsa’nın doğumunu kutladığını hatırlattı. Yılbaşının İslam dini ile ilgisinin bulunmadığını kaydeden Mutlu, 'noel baba' inancının da Hristiyanların adeti olduğunun altını çizdi.

        "21.yüzyıla girdiğimiz bu zaman dilimleri nüfusunun büyük bir bölümü Müslüman olan ülkemizde de heyecanla beklenmektedir." diyen Kutlu, “Tüm dünyadaki yapılan alkollü, dansözlü, çalgılı eğlenceler, talih oyunları ve benzeri etkinlikler sanki o gün olmazsa olmaz gibi görülmektedir. O güne özel hazırlıklar yapılmakta noel baba denilen kişi kapılarda beklenmekte ve ailece çam ağaçları süslenmektedir. Oysa büyük bir medeniyete sahip milletimiz için bu durum son derece üzücü ve kaygı vericidir." dedi.

        "Yılbaşı kutlamalarının ne dinimizde, ne inancımızda ne de örf ve adetlerimizde yeri yoktur." ifadelerine yer veren Kutlu, şöyle devam etti: "Bunlar batının, Hristiyanlığın birer aldatmacasıdır. Biz Müslümanlar olarak Hristiyanlar gibi yaşayamayız, onlar gibi davranamayız. Bir hadiste Allah'ın Peygamberi (sav), 'Kim bir millete benzemek isterse o da onlar gibidir' diye buyuruyor. Dolayısıyla bizim bu kutlamalarla bir işimizin olmaması gerekir."

        "YILBAŞINDA EĞLENMEK YERİNE DUA ETMEK LAZIM"

        "Yeni bir yılın gelmesi bir Müslüman için çılgınca eğlenmek, aldığı bilete piyango vurup vurmadığını merak etmek değil, geride bıraktığı zamanın muhasebesini tutmaktır." uyarısını yapan Mutlu, "Yeni bir yılın gelmesi bir Müslüman için, çam ağaçları süslemek, çekirdek çitletmek, TV karşısında dansöz izlemek değil; soğuktan aç susuz, varil bombalarıyla katledilmiş bir halka ve bu sebeplerle yurtlarından edilmiş mazlumlara dua etmektir. Yeni bir yılın gelmesi bir Müslüman için noel baba beklemek değil, Resulullah’ın (sav) bize öğrettiği eğer bir kusurumuz ve eksiğimiz varsa Yaratanımıza karşı bir affedilme isteği ve sağlığı yerinde olduğu için bir şükür fırsatı olmalıdır. Onun için tüm İslam alemini yeni yıla giderken kimin mirasını taşıdığını düşünmeye ve dinimizin bize sunmuş olduğu Kur’ani hükümlere sahip çıkmaya davet ediyorum." açıklamasında bulundu.
CİHAN

Yorumlar