Kutlu Doğum'u mehter eşliğinde kitap dağıtarak kutladılar

Kayseri’de iki gönüllü esnafın organizesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Mehter takımının konser verdiği etkinlikte Hz.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum'u mehter eşliğinde kitap dağıtarak kutladılar

Kayseri’de iki gönüllü esnafın organizesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Mehter takımının konser verdiği etkinlikte Hz. Muhammed (SAV)'in anlatıldığı kitap dağıtıldı.

Kayseri Yeni Sanayi Sitesi’nde Hacı Nursaçan ve Mahmut Gündüz’ün organizesinde etkinlik düzenlendi. 6 yıldır yapılan ve geleneksel haline getirilen etkinlik kapsamında bu yıl farklı olarak mehter takımı da yer aldı. Mehter çaldığı ve söylediği marşlarla katılımcıları coşturdu. Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan da kısa bir sohbet yaptı. Hz. Peygamber'in hayatından örnekler veren Nursaçan, kalabalığa dua ettirdi. Programın sonunda sanayi esnaflarından toplanan paralarla alınan ‘Peygamber Efendimizin 1 Günü’ isimli kitap davetlilere dağıtıldı. Katılımcılara kuru pasta da ikram edildi.

Amaçlarının kitap dağıtarak Hz. Peygamber'in daha iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu belirten Hacı Nursaçan ve Mahmut Gündüz, önceki yıllarda düzenlenen etkinliklerle birlikte bugüne kadar 800 civarında kitap dağıttıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar