Kutlu Doğum'u 'Gül'lerle kutladılar

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum'u 'Gül'lerle kutladılar

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamında yaklaşık bin gül dağıtıldı.

    Güroymak Müftülüğü, imamlar ve belde halkının işbirliğiyle Gölbaşı Cumhuriyet Yatılı Bölge Orta Okulu bahçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine belde halkı ve çevre köylerdeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşlara gül suyu ikramı ve gül hediye edildi.

    İlahi Sanatçısı Muzaffer Gürler’in Kur’an tilavetini okumasıyla başlayan program, şiir ve ilahilerin okunmasıyla devam etti. Programda konuşan Güroymak Müftü Vekili Seyithan Özdemir, Peygamber Efendimizin (sas) sadece bir haftada anılmaması gerektiğini bunun yıl boyunca idrak edilmesi gerektiğini söyledi.

    Bitlis İl Müftü Yardımcısı Ramazan Çiftçi ise gördüğü coşku karşısında heyecanlandığını ifade etti. Konuşmasında sık sık Peygamber Efendimizin (SAV) hayatında ki kesitlerden örnekler veren Çiftçi, “Hepimize buraya neden geldiniz diye sorulursa hepimizin eminim tek bir cevabı olacaktır. Yarabbi bizler senin aciz kullarınız. Her şey dört dörtlük yerine getiremiyoruz ancak Yarabbi sen bizleri Peygamber Efendimizin hatrına affet demek için buradayız. Allahın izniyle bu niyetlerle yapılan her dua çok çok önemlidir. Bizler Peygamber Efendimizin (sas) yaşantısını örnek aldığımız sürece Allah'ın izniyle tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Bu vesile ile gerek bizleri gerekse toplumumuzu güzel günler bekliyor olacaktır.” diye konuştu.

    Yapılan konuşmaların ardından program okunan şiirler ve ilahilerle devam etti. Öte yandan etkinlik kapsamında beldede bin gül dağıtıldı. CİHAN

Yorumlar