Kutlu Doğum'da ‘Herkes Onu Okuyor’ coşkusu

Sivas’ta Kutlu Doğum heyecanı devam ediyor. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed’in bir kere daha Anadolu insanıyla kucaklaşması amacıyla hazırlanan 'Herkes O'nu okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum'da ‘Herkes Onu Okuyor’ coşkusu

Sivas’ta Kutlu Doğum heyecanı devam ediyor. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed’in bir kere daha Anadolu insanıyla kucaklaşması amacıyla hazırlanan 'Herkes O'nu okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Peygamber Efendimiz (s.a.v) için şiirler okundu. Özel Sultan Murat Koleji öğrencilerinden oluşan ilahi korosu salondaki seyircilere duygu dolu anlar yaşattı.

Programda konuşan ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesinin Genel Koordinatörü Dr. Selman Kuzu, bu yıl Efendimiz Aleyhisselatu vesselam bir kere daha Anadolu insanıyla kucaklaştırmak için ‘Herkes Onu Okuyor’ projesi hazırladıklarını anlatarak, “Yarışma tadında ve heyecanın da yeniden Allah Resulü (s.a.v)’in hayatını okuma ve onu tanıma adına toplumda bir heyecan uyandıralım istenildi ve tanıtımı için de epey bir emek sarf edildi. 2 milyon insan bu yarışmaya müracaat etti. Elhamdülillah imtihanlar tamamlandı, bu gecede Sivas’ta ödül gecesindeyiz. Türkiye’nin dört bir yanında bu heyecan yaşanıyor.” şeklinde konuştu.

“İSLAM DÜNYASINDA YAPILMAMIŞ ÇALIŞMA”

40 akademisyenin Peygamberimiz ’in (s.a.v) hayatını hazırladığını aktaran Kuzu şöyle devam etti: “Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam’ın hayatıyla ilgili yazılı ve görsel eserler üretmek, çalışmalar yapmak üzere bir dernek kuruldu ve www.peygamberyolu.com internet sitesi hazırlandı. Sitemizde Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) risale günlüğünü hazırlıyoruz. Kırk kadar akademisyen arkadaşımız şu anda bütün İslam tarihi kaynaklarını tarayarak hadis külliyatı, tefsir külliyatı hatta fıkıh külliyatı taranarak, şu anda kronolojik olarak Peygamber Efendimizin hayatı karşılaştırılmalı bir şekilde hazırlanıyor. Şimdiye kadar İslam dünyasında yapılmamış benzeri olmayan bir çalışmayı arkadaşlarımız Bismillah dedi başladılar. Rabbim tamama erdirmeyi nasip etsin.”

“‘Herkes Onu Okuyor’ projesi zaten büyük bir yarışma, zaten büyük bir seferberlik, Yarışma sözü veya seferberlik kelimesi, bir hakikatin üzerini gölgeliyor.” diyen Dr. Selman Kuzu, “Bu projenin hakikati şudur, Allah Resulü (s.a.v) Sivas’a geldi teşrif buyurdular, tek tek herkesin kapısını çaldılar, sizde açtınız. Baktınız ki Efendimiz (s.a.v) karşınızda, huzurunuzda sizin. Hoş geldin Ya Resullah, buyurun teşrif buyurmaz mısınız, evimizi şereflendirmez misiniz.” ifadesini kullandı.

Program ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılmasının ardından son buldu. Ortaokul, lise ve yetişkin kategorisinde 16 bin başvurunun olduğu yarışmada toplamda 63 kişiye ödül verildiği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar