Kutlu Doğum'a özel beş günlük etkinlik düzenlendi

Ordu’da gerçekleştirilen Peygamber Efendimiz' in (sav) anıldığı, Kutlu Zaman etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik tertip edildi. Ordu Gönüllü Eğitimciler (ORGED) ve Gonca Yardımlaşma Dayanışma Derneği (GONCA-DER) tarafından ortaklaşa...

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum'a özel beş günlük etkinlik düzenlendi

Ordu’da gerçekleştirilen Peygamber Efendimiz' in (sav) anıldığı, Kutlu Zaman etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik tertip edildi.

Ordu Gönüllü Eğitimciler (ORGED) ve Gonca Yardımlaşma Dayanışma Derneği (GONCA-DER) tarafından ortaklaşa düzenlenen ve beş gün boyunca sürecek olan etkinlik yoğun ilgi gördü. Ayışığı düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlik salavatlar eşliğinde başladı.

Açılışta bir konuşma yapan ORGED Başkanı Ahmet Yıldırım, "Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’i bu kutlu zaman diliminde hep birlikte anabilmek için böyle bir etkinlik tertip ettik. Allah(cc) bizleri onun şefaatine nail eylesin” dedi.

Daha sonra (GONCA- DER) Başkanı Dr. Nalan Şen ise birlik ve beraberliğe dikkat çektiği konuşmasında ”Bizler dernek olarak birçok etkinlik yapıyoruz fakat en anlamlısı Kutlu Doğum etkinliği ve Efendimizi anma oluyor” dedi.

Gülsuyu ve gül hediye edilen etkinliğin başında, Ordu Üniversitesi konservatuar öğrencileri tasavvuf musikisi konseri ile katılımcıların gönüllerine hitap etti. Etkinlik içeriğinde en çok dikkat çeken, Efendimizin yaşadığı kutsal mekanların tanıtımının yapıldığı salon oldu. Salonda temsili ışıklı kabe maketi de yer aldı.

Beş günlük etkinlik boyunca Sakal-ı Şerif ziyareti, Kutsal Emanet sergisi, Kutsal mekanların canlandırılması, folklor gösterisi, trambolin, kaligrafi (hat) sanatı eğitimi, sanal Umre Gösterisi, fener uçurma, helal gıda semineri, çocuklara özel eğlenceler ve sıra gecesi gibi pek çok etkinlik yer alıyor.

Ayrıca etkinliğe katılanlar, dernek üyelerinin, fakir öğrencilere yardım sağlamak amacı ile hazırladıkları el emeği çeyiz ürünleri ve Van, Kayseri, Hatay, Urfa, Ordu yörelerine ait lezzetlerin yer aldığı stantlarda ihtiyaçlarını karşılama fırsatı da buldular. Etkinlik 30 Mayıs Cuma günü akşamında, Samanyolu televizyonunun ekran yüzü Murat Yeni’nin sunacağı Kutlu Doğum Özel Programı ile son bulacak. CİHAN

Yorumlar