Kutlu Doğum programına bir engelleme de Çankırı'dan

Çankırı'da Herkes O'nu Okuyor yarışması ödül töreni, resmi kurumlar salon tahsis etmediği için bir düğün salonunda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum programına bir engelleme de Çankırı'dan

Çankırı'da Herkes O'nu Okuyor yarışması ödül töreni, resmi kurumlar salon tahsis etmediği için bir düğün salonunda yapıldı. Törenin yapılacağı tarihin dolu olduğu gerekçesiyle talep edilen salonlarda ise herhangi bir program olmadığı görüldü. Ödül töreni ise düğünün salonu yetersiz kaldığı için iki bölüme ayrılmak zorunda kaldı.

Çankırı Maltepe Dersanesi ve Ümit Eğitimciler Derneği'nin Peygamber Yolu Derneği ile birlikte organize ettiği 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ödül töreni Yunus AVM'nin düğün salonunda yapıldı. Yoğun katılımın olduğu program, Türkiye Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz’ın tilavetiyle başladı. Özel Namık Tanık Koleji'nin çocuk korosu ve öğretmenlerinin düzenlediği çeşitli etkinliklerle devam eden programda, İlahiyatçı Kadir Tayyar, 'Peygamber sevgisi' konulu sohbet yaptı.

Çankırı'da Herkes O'nu Okuyor yarışmasına müracaat eden 6 bin 158 katılımcı arasından dereceye giren her kategoriden 33 olmak üzere toplam 99 yarışmacıya ödülleri verildi. Salonun yetersizliğinden dolayı program iki bölüme ayrıldı. Maltepe Dersanesi ve dernek yetkilileri, resmi kurumlara salonlarla ilgili yaptıkları müracaatların sonuçsuz kaldığını ifade ederek, ''Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğum programına destek verilmesi gerekirdi. Ancak salon doluluğu bahane edilerek programa izin verilmemesi bizi son derece üzdü. Ayrıca talepte bulunduğumuz saatlarde 100. Yıl Kültür Merkezi'nde yaptığımız kontrolde salonun boş olduğunu gördük ve bu durum üzüntümüzü ikiye katladı.'' ifadelerini kullandı.
Yarışmada birinci olan Meryem Yazıcı, umre ziyareti ile ödüllendirildi. CİHAN

Yorumlar