Kutlu Doğum pastası kesildi

Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri Göksu Otel yanındaki aile çay bahçesinde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum pastası kesildi

Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri Göksu Otel yanındaki aile çay bahçesinde başladı. Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda ‘Kutlu Doğum’ pastası kesildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik, daha sonra Müftü Bekir Kaplan'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Kaplan, Kutlu Doğum Haftası’nda daha çok kişiye ulaşarak Peygamber sevgisini aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Hz. Muhammed'in (sav) hayatından örnekler veren Kaplan, "Onu iyi bilmek, prensiplerine uymak gerek. Allah, tüm güzellikleri Hz. Muhammed'in (sav) vermiş. İnsanlar varlık sebebini kaybetmemeli, Efendimiz'in hayatını örnek almalı. İnsan olarak en rahat ettiğimiz ve edeceğimiz yer yuvamızdır, ailemizdir. O tatlı yuva Peygamberimizin dediği gibi cennetten bir köşedir. Öyleyse Peygamberimizin aile hayatını ve yaşantısını örnek alarak yaşayalım." diye konuştu.

Törene Kaymakamı Fatih Damatlar, Emniyet Müdürü Yüksel Biçer, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar katıldı. CİHAN

Yorumlar