Kutlu Doğum Haftası'nda Efendimize mektup ve şiir yarışması düzenledi

Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile bir etkinlik düzenleyerek Peygamber Efendimize (sav) yönelik mektup ve şiir yarışması düzenlediler.Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe...

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum Haftası'nda Efendimize mektup ve şiir yarışması düzenledi

Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile bir etkinlik düzenleyerek Peygamber Efendimize (sav) yönelik mektup ve şiir yarışması düzenlediler.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, veliler ve Çocuk Meclisi'nin 10 şubesinden yaklaşık 239 öğrenci katıldı. Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile düzenlenen etkinliğe Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisine bağlı 10 Mahalle şubesinin iştirak ettiği belirten Çocuk Meclis Başkanı Ömür Yücegöğ, etkinlik ile ilgili olarak şunları söyledi. “Melikgazi Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi Kutlu Doğum Haftasında etkinlik düzenledik. Bu yıl farklı bir etkinlik yaparak Çocuk Meclisimizde üye olan bütün arkadaşlardan Peygamber Efendimize yönelik mektup ve şiir yazmalarını istedik. Bu yönde bir yarışma yaptık. Arkadaşlarımızdan 118’i şiir, 121’i ise mektup yarışmasına iştirak etmişlerdir. Yarışma sonucunda dereceye girenlere Melikgazi Belediye Başkanımızca çeşitli hediyeler verildi. Bu etkinliğe katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm üye arkadaşlarımız ile bize bu imkânı tanıyan Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyoruz."

Yarışmada dereceye girenlere Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 3 ciltten oluşan Peygamber Efendimizin (sav) hayatını anlatan eser ile birer kol saati hediye etti. Birbirinden anlamlı ve içtenlikle yazılmış mektup ve şiirlerin okunmasında salonda duygulu anlar yaşandığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisimiz; düzenlemiş olduğu bu etkinlik ile yine farklı bir bakış açısı ve gündem ile kamuoyu oluşturmuştur. Kendilerini kutluyorum. Peygamber Efendimize Yönelik yazılan bu mektup ile şiirlerin basılı bir eser haline getirilecektir.” dedi.

Mektup dalında Buşra Çiftçi, Berke Pınarbaşı ve Büşra Acar, şiir dalında Emre Emir, Yasemin Ziynet Aydemir ve Sevgi Ayhan ödül aldı. CİHAN

Yorumlar