Kutlu Doğum Haftası Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum Haftası Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989 yılından bu yana her yıl farklı bir konuyu ana gündem olarak belirleyerek düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bu yıl 'Peygamberimiz, din ve samimiyet' temasıyla ülke genelinde başlıyor. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, bir hafta boyunca meydanlarda, parklarda, salonlarda düzenleyecekleri etkinliklerle Kainatın Efendisi Hz. Muhammed’in (SAV) anılacağını belirterek "Vatandaşlarımız O’na (sas) bol bol salatü selam getirsin, O’nun (SAV) adına hayır, hasenat yapsın." dedi.

    Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlediği basın toplantısıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, şunları kaydetti: "Bursamızda, bir hafta boyunca farklı semtlerde açık hava mekanlarında, parklarda, konferans salonlarında ve camilerde Sevgili Peygamberimizi anlatan konuşmalar, konferanslar yanında O’na (SAV) adanmış ilahilerin okunacağı konserler, Kur’an ziyafetleri ve dua programları düzenleyeceğiz. Bu yıl Bursa’mızda ilk defa, şehrimizde faaliyet gösteren vakıflar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte elbirliğiyle Valiliğimiz, Üniversitemiz, belediye başkanlıklarımızın ve ilçe müftülüklerimizin de anlamlı ve değerli katkılarıyla, Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerini, Peygamberimizin bize tavsiye ettiği kardeşlik anlayışıyla ve gönül huzuruyla gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. ‘Peygamberimiz Din ve Samimiyet’ konusunun ana başlık olduğu bu yıl, tarafımızdan kaleme alınan ‘Peygamberimizin İnsanlarla İlişkileri’ adlı eser, Büyükşehir Belediyemizin hediyesi olarak hemşehrilerimize ulaştırılacak. Böylece, sahte ilişkilerin sanal dünyada yaşandığı günümüzde, gerçek, samimi ve güzel olanını Sevgili Peygamberimizden öğrenmiş olacağız. İçimizden biri olan son Peygamber'in, çocuklara sevgisi, gençlere ilgisi, yaşlılara saygısı, hizmetçilere şefkati, engellilere tesellisi, hastalara ziyareti ve komşulara nasihati gibi konularda tavsiye ve davranışları, her biri paha biçilmez değerdeki örneklerle ortaya konulan bu eserde Onun samimiyetini ve bizlere şefkatini de bulacaksınız."

    "O’NUN (SAV) ADINA HAYIR, HASENAT YAPIN"

    Müftü Ay, 13 Nisan Pazar akşamı, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda saat 20.00’de açılışı yapılacak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 20 Nisan Pazar sabahı Ulucami’de sabah namazı öncesinden başlayarak Peygamber Efendimizin (SAV) doğum saatine dek sürecek olan namaz, dua ve ilahilerle dolu bir program düzenleyeceklerini söyledi. Hafta etkinlikleri kapsamında huzurevi, mezarlıklar ve hastanelerin ziyaret edileceğini anlatan Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, "Vatandaşlarımız da hafta boyunca yakınlarını ziyaret etsinler. Bol bol salatü selam getirsinler. Peygamber efendimiz (SAV) adına hayır, hasenat yapsınlar." diye konuştu. 

Yorumlar