Kutlu Doğum Haftası Balıkesir'de dolu dolu geçecek

Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, 1989 yılında Kutlu Doğum Haftası adıyla düzenlenen kutlamaların, bu yıl 26.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum Haftası Balıkesir'de dolu dolu geçecek

Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, 1989 yılında Kutlu Doğum Haftası adıyla düzenlenen kutlamaların, bu yıl 26. defa yapılacağını belirterek, hafta boyunca il genelinde çok sayıda faaliyet olacağını söyledi. Kutlamaların 14 Nisan'da başlayacağını ifade eden Açari, "Hafta boyunca toplam 25 konferans ve panel düzenlenecek. Kan bağışı, Mevlit, hatim duası, çeşitli yarışmalar ve tarihi Zağnos Paşa Camisi'nin bahçesinde açılacak, 30 parçadan oluşan Kutsal Emanetler sergisi olacak." dedi.

Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'in miladi tarihe göre doğum gününün 20 Nisan 571 olduğunu belirten İl Müftüsü Açari, "Efendimiz'in doğum gününü içine alan hafta, 14-21 Nisan arasında yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Hafta boyunca konferanslar, Kur'ân ziyafeti, yarışmalar gibi faaliyetler düzenlenecektir. Bu şekilde Hz. Peygamber (SAV)'in güzel ahlâkının bütün insanlığa tanıtılması hedeflenmektedir. Peygamber sevgisinin gönüllerde biraz daha yeşermesine katkıda bulunabilmek ve Kutlu Nebi'nin güzel sünnetlerinden bir tanesini günümüz insanına hatırlatabilmek amacıyla her sene önemli bir konu seçilmektedir. Ana konunun alt başlıkları da belirlendikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm il ve ilçelere duyurulmaktadır." şeklinde konuştu. Geçen yıllarda muhtelif konuların gündeme alınarak en güzel şekilde anlatılmaya çalışıldığını hatırlatan Turgut Açari Hz. Peygamber ve İnsan Onuru, Kardeşlik Ahlâkı ve Kardeşlik Hukuku, Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi, Kur'ân ve Hz. Peygamber konularının işlendiğini hatırlattı.

Bu yıl, "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" konusunun ana tema olarak belirlendiğini dile getiren İl Müftüsü Açari, "İl müftülüğü ve 18 ilçede birer konferans, Altıeylül ilçemizde iki panel, Ayvalık'ta iki konferans, bayanlara özel iki konferans daha olmak üzere toplam 25 program tertiplemiş bulunuyoruz. Tüm programlarda çok kıymetli hocalarımızın, etkili konuşmalarıyla halkımıza Peygamber coşkusu yaşatacaklarına inanıyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar