Kutlu Doğum Haftası, Ardahan'da çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Ardahan’da Kutlu Doğum Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ardahan Müftülüğü, her yıl 14- 20 Nisan tarihlerinde arasından kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum Haftası, Ardahan'da çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Ardahan’da Kutlu Doğum Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ardahan Müftülüğü, her yıl 14- 20 Nisan tarihlerinde arasından kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' temasıyla bu yıl düzenlenen kutlamalar kapsamında, Kazım Karabekir Paşa Spor Salonu’nda program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından başlayan programda İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, günün önemine ilişkin konuşma yaptı. Müftü Yılmaz’ın konuşmasının ardından programda Hazreti Peygamber konulu sunum gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, “Hazreti İsa’nın doğumundan 571 sene sonra; yoldan çıkmış, vahşetin ve azgınlığın arttığı dünyada insanlığın tekrar hak yoluna döndürülmesi için Hazreti Peygamber teşrif etmiştir. O günden sonra alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz, bütün insanlığın kurtuluşu, huzuru ve saadeti için mücadelesini vermiştir. Ne mutlu insanlarız ki, o kutlu Peygamberin kutlu ümmetiyiz. Ardahan’ın güzel ve temiz insanlarını bu kutlu günde bu salonu hıncahınç doldurtan, sizlerin o büyük peygamber sevginizdir. Sizleri kutluyorum ve Kutlu Doğum Haftası'nın bütün Müslümanların tekrar kardeş olduğu, aralarındaki küskünlükleri ve kırgınlıkları unuttuğu bir huzur ve barış devri başlatmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Vali Azizoğlu’nun konuşmasının ardından program, Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' konulu konferans verildi. Programda sahneye çıkan semazenler ise tasavvuf müziği korosunun seslendirdiği ilahiler eşliğinde semah döndü.

Programda ayrıca Kur'an-ı Kerim ve hadis yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. CİHAN

Yorumlar