'Kutlu Doğum Evi' dualarla açıldı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Memur ve İşçi Derneği (REYHAN-DER) tarafından organize edilen 'Kutlu Doğum Evi' tarihi Taşhan’da ziyaretçilere açıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Kutlu Doğum Evi' dualarla açıldı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Memur ve İşçi Derneği (REYHAN-DER) tarafından organize edilen 'Kutlu Doğum Evi' tarihi Taşhan’da ziyaretçilere açıldı.

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan tarihi Taşhan’da açılan ‘Kutlu Doğum Evi’nin açılışına çok sayıda ziyaretçi katıldı. Yapılan dualar ve salâvatlar eşliğinde gerçekleştirilen açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay tarafından kurdelesi kesilen Kutlu Doğum Evi'nde, Efendimiz'in (sav) Sakal-ı Şerif’inden kutsal emanetlere, Efendimiz'in (sav) soy ağacından yaşantısına kadar birçok olayın anlatıldığı ürünler sergileniyor.

Açılışta bir konuşma yapan REYHAN-DER Başkanı Muammer Sarıkaya, “Efendimiz'in (sav) 1443’üncü doğum gününü idrak ediyoruz. Tüm İslam dünyasında ve ülkemizde bir dizi etkinlikler yapılıyor. Biz de Merzifon’da yaşayan vatandaşlarımızı bu sergi ile 1443 yıl öncesine götürmek istedik.” şeklinde konuştu. “Bu etkinlikte Merzifon’daki ablalarımızın çok büyük emekleri oldu.” diyen Sarıkaya, “Hepsinden Allah razı olsun. 2 aylık yoğun bir çalışma sonucu sizlere, Efendimiz’in yaşadığı dönemi gösteren maketlerle o zamanları yaşatmaya çalıştılar. 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe tam iman etmiş olamazsınız' Hadis-i'ni örnek veren Sarıkaya, “Ülkemizde birliğe, dirliğe, beraberliğe, kardeşliğe, arkadaşlığa, hoşgörüye en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde hepimize Peygamber Efendimiz'in (sav) bu Hadis-i'ni anlamaya, yaşamaya, yaşatmaya davet ediyorum. Cenab-ı Allah inşallah bu Hadis-i Şerif-i hepimize harfiyen yaşamayı nasip eder. Hepimiz bir teşbihin taneleri gibiyiz. Ya birbirimizi sevip kurtuluşa ereceğiz ya da tesbihin taneleri parçalandığı gibi hepimiz bir tarafa dağılıp helak olacağız. Bu etkinliği halkımızla buluşturan Merzifon’daki bayan kardeşlerimize REYHAN-DER adına canı gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kâbe, Safa-Merve Tepeleri, Hira Dağı gibi kutsal mekânların maketlerinin yanı sıra Hadis-i Şerif ve ibadetlerin farz ve sünnetlerinin yazılı olduğu tablolarla donatılan sergi, 15 gün açık kalacak. Sergi, manevi atmosferi ile davetlileri büyüledi. Hz. Muhammed'in hayatı ve kutsal toprakların manevi havasını yaşatmak amacı ile açılan sergiyi ziyaret edenler için ziyaret defteri de oluşturuldu. CİHAN

Yorumlar