Kütahyalılar bayrağa saygı için yürüdü

Diyarbakır'da kimliği belirsiz bir kişi tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri tesiste asılı bulunan bayrağın indirilmesine tepki amacıyla Kütahya’da Bayrağa Saygı yürüyüşü düzenlendi.Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet...

Google Haberlere Abone ol
Kütahyalılar bayrağa saygı için yürüdü

Diyarbakır'da kimliği belirsiz bir kişi tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri tesiste asılı bulunan bayrağın indirilmesine tepki amacıyla Kütahya’da Bayrağa Saygı yürüyüşü düzenlendi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Karabekir, 9 Haziran günü Türk Bayrağının indirildiğini hatırlatarak, askeri bölgenin içine girip bayrak indirenlerin hain olduğunu ifade ederek; “Bayrak bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolüdür. Türk Bayrağı dışında rengini, milletin kanından almış başka bir bayrak yoktur. Askeri olarak bayrak ve sancağa hakaret padişaha ve devlete hakaret suçu ile aynı derecede tutulmuştur. Açılım sürecinde gelinen noktada tek bir silahlı kuvvetler mensubu bu menfur saldırıya cevap verememiştir. Teröristler askeri birliğimizden zafer işaretleri ile inlerine dönerken, milletimizin yüreğine kan damlamıştır. Rengini sayısız şehidimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınıyoruz." şeklindeki konuştu.

Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanı Selçuk Alıç ise Hava Kuvvetleri Komutanlığında bayrağın alçakça yere indirildiğinin altını çizerek günlerdir Diyarbakır’da kapalı olan yolda asker ve polisin biber gazı sıkmaktan öteye gitmediğini belirtti.

Alıç, bardağı taşıran son damlanın Türk Bayrağının indirilmesi ile olduğunu belirterek şunları söyledi: “Diyarbakır yolu kapalıdır. Asker ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Bardağı taşıran son damla bağımsızlığın sembolü, ay yıldızlı bayrağımızın çekildiği gönderden indirilmesidir. Bu duruma kimse sessiz kalamaz. Bebek katili ile pazarlık devam etmektedir. Terörist başı el üstünde tutulmaktadır. Bu pazarlıkların vatanın parçalanmasına bayrağın indirilmesine yol açacağını bu meydanlardan haykırdık. Geçtiğimiz yıl Kütahya’ya gelen akil insan heyetini ve söylediklerini iyi hatırlayın. Biz ülkücüler bu olayların yaşanacağını söylemiştik. Şimdi haklı çıktığımızı gösterdiler. Ey akiller şimdi neredesiniz, PKK hayranları, İmralı sevdalıları sizin çözümünüz bu mudur. Batsın sizin çözümünüz. Milliyetçiliği ayaklar altına alanlara halkımız nereye kadar destek verecektir.”

Bayrağa Saygı yürüyüşüne katılan Kütahyalılar, ‘Türkiye Türk’tür Türk kalacak, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Bayrağa uzanan eller kırılsın şeklinde sloganlar atıp Sevgi Yolunda yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar