Kütahya'da köpekten kaçarken uçuruma yuvarlanan çocuk kurtarıldı

Kütahya'da köpekten kaçan çocuk, 30 metrelik kale burçlarından ağaçların üzerine düştü.

Google Haberlere Abone ol
Kütahya'da köpekten kaçarken uçuruma yuvarlanan çocuk kurtarıldı

Kütahya'da köpekten kaçan çocuk, 30 metrelik kale burçlarından ağaçların üzerine düştü. Bacağı kırılan çocuk, uzun uğraşların ardından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, ilkokul 6. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Hamza Tayfar, Hisar Kalesi burçları çevresinde arkadaşlarıyla gezdikleri sırada başıboş köpeklerden korkup kaçmaya başladı. Tayfar, kale surlarından badem ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 30 metrelik uçurumdan aşağı yuvarlandı. Bacağı kırılan Tayfar ağaçlara takılarak durabildi. Çocuklarının hisardan aşağıya düştüğünü öğrenen aile durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler yaralı çocuğun bulunduğu yere ulaşarak itfaiyenin de yardımıyla sedyeye alınan çocuğu uçurumdan çıkardı. Hamza Tayfar'ın dedesi Faruk Tayfar, "Torunum köpeklerden kaçarken uçurumdan aşağıya yuvarlanmış bacağının kırıldığını söylediler tam ben de bilmiyorum. Torunumun bulunmasında ve kurtarılmasında emeği geçen polis, sağlık ekipleri ve itfaiyeci arkadaşlara çok teşekkür ediyorum" dedi. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Hamza Tayfar, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tayfar’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar