Kütahya Valiliği'nden Milletvekili Bal açıklaması

Kütahya Valiliği, Kütahya Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal’a polisevinde yapacağı toplantı için izin verilmemesinin nedeninin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından verilen karar doğrultusunda seçim yasakları olduğunu bildirdi.Kütahya...

Google Haberlere Abone ol
Kütahya Valiliği'nden Milletvekili Bal açıklaması

Kütahya Valiliği, Kütahya Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal’a polisevinde yapacağı toplantı için izin verilmemesinin nedeninin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından verilen karar doğrultusunda seçim yasakları olduğunu bildirdi.

Kütahya Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlara değinildi: “31.07.2014 günü Valiliğimize haber vermeksizin Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal‘ın, ilimizde bulunan yerel gazete temsilcilerine haber göndererek, kendilerinin Kütahya Polisevi'ne gitmelerini ve orada cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündem ile ilgili basın açıklaması yapacağının öğrenilmesi üzerine, basın açıklaması yapılmasına izin verilmemiş, bu hususta yerel ve ulusal basın aracılığıyla Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal tarafından yapılan açıklamalara istinaden Valiliğimizce kamuoyunun bilgilendirilmesi zarureti hasıl olmuştur.

6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na göre; 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde YSK tarafından 06.06.2014 tarihinde yayınlanan 2910 sayılı kararda, seçim propagandası ve yasaklarının 31 Temmuz 2014 Perşembe günü başlayıp 10 Ağustos 2014 Pazar günü sona ereceği açıkça ilan edilmiştir. Ayrıca, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 50. Maddesinin 1. Fıkrası'nda 'seçim zamanında, genel yollar üzerinde, mabedlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve ilçe seçim kurullarınca gösterileceklerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasaktır’ hükmü gereğince Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal’a bir kamu kurumu olan Kütahya Polisevi'nde basın açıklaması yapmasına Valiliğimizce izin verilmemiştir.

Polis Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak uzun yıllar çalıştığını basın açıklamasında belirten Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal’ın seçim yasakları ile ilgili hususu bilmemesi ya da bilmesine rağmen bu konuda değişik yorumlar yapması izahtan varestedir. Ayrıca, kendisinin polisevinde basın açıklaması yaptırılmamasına ilişkin olarak yerel ve ulusal basına yansıyan söylemlerinde 'burada emniyet müdürünün, valinin keyfine göre değil, Anayasa ve sınırları içerisinde hareket edilir' sözü gerçekleri yansıtmamaktadır, zira yaşanan olayda tamamen Anayasa, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ve Yüksek Seçim Kurulu'nun emrettiği kararlar uygulanmıştır. Hiçbir siyasi amaç güdülmemiştir, Valiliğimizin ve görevlilerimizin bu şekilde itham edilmesi Valiliğimizi derinden üzmüştür."

CİHAN

Yorumlar