Kuşadası ilçesinde 32 iş adamı gözaltına alındı

FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla 8 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kuşadası ilçesinde 32 iş adamı gözaltına alındı
Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlı tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları şüphesiyle gözaltına alınan ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 43 kişiden 13'ü savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ö.F.T, Z.Ç, K.A, O.Ç, H.V, S.E, M.Y. ve İ.U. "örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçundan tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 27 Temmuz'da Koçarlı, Efeler, Söke ve Nazilli ilçelerinde, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında iş adamları, esnaf ve siyasilerin de bulunduğu zanlıların evlerinde arama yapılmıştı. Gözaltına alınan 82 kişiden 48'i adliyeye sevk edilmiş, 5'i tutuklanmış, 43'ü de adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında Kuşadası ilçesinde iş adamları A.S.A, S.S.A, M.Z, F.D, T.K, A.K, İ.A, A.T, E.T, T.B.B, S.S, O.A, B.K, S.G, R.Y, B.Ö, S.Y, H.Y, R.P, N.K, M.B, M.Z.R, A.N.Ö, , F.E, T.D, F.S, N.C, F.S, C.Ö, İ.A. ve A.D. gözaltına alındı.

Yorumlar