Kuruyan ağaçları pet şişe suyla suladılar

Batman Çevre gönüllüleri Derneği, Batman TPAO Bulvarı'nda orta refüjde bulunan ve büyük kısmı susuzluktan kuruyan ağaçlara dikkat çekmek için sembolik bir eylem yaptı. Pet şişelerde götürdükleri sularla orta refüjde bulunan ağaçları...

Google Haberlere Abone ol
Kuruyan ağaçları pet şişe suyla suladılar

Batman Çevre gönüllüleri Derneği, Batman TPAO Bulvarı'nda orta refüjde bulunan ve büyük kısmı susuzluktan kuruyan ağaçlara dikkat çekmek için sembolik bir eylem yaptı. Pet şişelerde götürdükleri sularla orta refüjde bulunan ağaçları sulayan çevre gönüllüleri, ağaçların sitemlerini dile getiren dövizleri ağaçlara astı.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, şehrin ana arterlerinde bulunan orta refüjlerdeki ağaçların sulanmamasına tepki gösterdi. Siirt Batman cevre yolu Korike Kavşağında toplanan çevre gönüllüleri yanlarında getirdikleri pet şişelerdeki sularla ağaçları suladı.

Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere ilin diğer ilgili kurumlarına yaptıkları hiç bir uyarının dikkate alınmadığını belirten çevre gönüllüleri, üzerinde "Benden birkaç damla suyu esirgedin aşk olsun sana", "Kerbela çölünde değil Batman'da bir ağaçtım ben", "Kurutmalık ağaç için mi diktiniz beni" yazılı dövizler astı.

Susuzluktan bakımsızlıktan kuruyan ağaçlara dikkat çekmek için toplandıklarını belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, yapacakları sembolik etkinlik ile ağaçların diline tercüman olmayı amaçladıklarını söyledi.

Geçen yıl da aynı sorunu yaşadıklarını belirten Kavuş, "Bu sorunun tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedik. Defalarca bunu ilgililere hatırlattık önlemlerin alınması noktasında kendilerinden rica da bulunduk. Ama ne yazık ki şu an yazın en kavurucu döneminde bu ağaçlar kurumuş susuz bekliyor. Çimler kuruduğu için yakılarak bertaraf ediliyor. Eğer bakamayacaksan eğer sulamayacaksan bir ağacı dikmemelisin. Ekeceksen bir ağacı önce sulama sistemini altyapısını oluşturacaksın. " dedi.

Burada kişileri suçlama veya kişilerden hesap sorulması için bulunmadıklarını belirten Kavuş, her şeyden önce zihniyeti sorgulama ve ortadan kaldırması bu zihniyetin çevreye hiç bit katkısının olmadığını söyleme çalıştıklarını ifade etti.

Kent girişlerinin önemine değinen Kavuş, "Burası kentin ana arterlerinden birdir. Diğer kentlerin girişlerine bakıyoruz yemyeşil yansıtan kentin aynasıyla karşılaşıyoruz. Bu kurumuş ağaçlarla dolu refüj Batman kent girişine yakışmıyor. " şeklinde konuştu.

Ağaçları sulayıp dövizler asan çevre gönüllüleri, yaptıkları açıklamada, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü hava ve kara operasyonu ile Rojava'da Kobane'ye yönelik saldırılara da dikkat çekerek "Gazze ve Rojava'da yaşanan zulüm ve şiddeti kınıyoruz. Hepimiz insanız yüreğimiz buruk. " dediler.

CİHAN

Yorumlar