Kurum çalışanlarına afet eğitimleri veriliyor

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki kamu kuruluşlarında görevli personele ‘afet’ eğitimleri vermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kurum çalışanlarına afet eğitimleri veriliyor

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki kamu kuruluşlarında görevli personele ‘afet’ eğitimleri vermeye başladı. Eğitimlerin ilki Hasköy ilçesinde Kaymakamlık personeline verildi.

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, 28 Şubat Sivil Savunma Haftası ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle kent merkezi ve ilçe kaymakamlıklarında görevli personele ‘afet’ eğitimleri vermeye başladı. Eğitimlerin ilki Hasköy İlçe Kaymakamlığında görevli personele verildi. Afette can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla kurum personeline ilk yardım, yangın tatbikatı, arama kurtarma ve koruma gibi eğitimler veriliyor. Hasköy ilçesinde yaklaşık 20 personelin katıldığı afet eğitimleri teorik olarak verilen bilgilerden sonra ise uygulama da gerçekleştirildi. Kaymakamlık hizmet binasında siren sesinden sonra yaralıların taşınması, çevre güvenliği alma ve yangın söndürme gibi tatbikatlar yapıldı.

Muş genelinde kurum çalışanlarına bu eğitimlerin verileceğini belirten Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Maşallah Yıldız, bu eğitimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Eğitimlerle ilgili bilgilendirmede bulunan Yıldız, şunları söyledi: “Tatbikatta kurum ve kuruluşlardaki personele kendi görevleri ile ilgili eğitimler verildi. İlk yardım, yangın tatbikatı, arama kurtarma ve koruma eğitimlerinin tatbikatları yapıldı. Diğer ilçelerimizde de bu eğitimleri vereceğiz.”

AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Ayhan Çelik ise “28 Şubat Sivil Savunma Haftası ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle valilik talimatı ile ilçe merkezlerinde afet eğitimleri veriliyor. Bu nedenle Muş’un Hasköy ilçesine geldik, deprem öncesi ve deprem anı ile neler yapılması gerektiği hakkında konferans eğitimler verdik. Bundan sonra ise tatbikatlar yapıldı.” diye konuştu. Yapılan tatbikata AFAD arama kurtarma şefi Doğan Sarıçayır ve AFAD ekipleri eşlik etti. CİHAN

Yorumlar