Kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla mezunlarını bir araya getirdi

Van'da eğitim veren Özel Serhat Lisesi, kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla mezunlarını bir araya getirdi. Çeyrek asırdır Van ve çevre illerdeki binlerce öğrenciyi Türkiye’nin en gözde bölümlerine yerleştiren lise, kuruluşundan bu yana...

Google Haberlere Abone ol
Kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla mezunlarını bir araya getirdi

Van'da eğitim veren Özel Serhat Lisesi, kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla mezunlarını bir araya getirdi. Çeyrek asırdır Van ve çevre illerdeki binlerce öğrenciyi Türkiye’nin en gözde bölümlerine yerleştiren lise, kuruluşundan bu yana mezun olan öğrenci, idareci ve personellerini bir araya getirerek, geride kalan çeyrek asrı andı.

Van’da 1990 yılında Edremit yolu üzerinde eğitim-öğretime vermeye başlayan Özel Serhat Lisesi 25. yılına girdi. 25. yılını kutlayan olan Özel Serhat Lisesi, bugüne kadar kurumda çalışmış idareci, öğretmen, personel ve mezunlarını Serhat Mezunları Derneği (SERMED)’in Van’da düzenlediği iki günlük bir etkinlikte buluşturdu.

Program, okulun kurucu müdürü Bahattin Karataş’ın öncülüğünde, eski müdürlerden İsmail Hakkı Özen, Tahsin Güngör, Abdulvahap Özer, Levent Eyyüboğlu ve daha birçok idareci ve öğretmenin katılımıyla Türkiye’nin farklı illerinden gelen mezunlarla geleneksel Van kahvaltısıyla başladı.

SERMED’in eski başkanı Sertaç Acarcan ve diğer mezunların kabirleri ziyaret edildi ve okunan 4 hatm-i şerif vefat eden mezunlara hediye edildi. Daha sonra Van Kalesi’nde bulunan Horhor Medresesi ziyaret edilip dualar edildi.

Öğleden sonra Akdamar Adası gezisi yapan kafile akşam da Serhat Lisesi’nde akşam yemeği yedi. Yemekten sonra yeni yapılan lise binasını gezen misafirler eski günleri yad etmek için Nevbahar Kolejinde toplanıp o günlere ait fotoğraf sunumunu izleyip önde gelen isimlerden geçmişe ve programa dair duygu ve düşüncelerini dinledi.

Konuşmacıların ortak görüşü bu tür buluşmaların daha sık yapılması ve yeni mezunlara da ulaşılıp katılımın genele yayılması oldu. Gelen misafirlere teşekkür eden Serhat Liseleri Genel Müdürü Raşit Karakaya, bundan sonraki süreçte SERMED’in daha aktif bir kuruluş olacağını ve bütün mezunlara ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar