Kuru yük gemisini kurtarma çalışması

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde karaya oturan kuru yük gemisini kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kuru yük gemisini kurtarma çalışması

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde karaya oturan kuru yük gemisini kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Gemi, kuma oturduğu kıyıdan yaklaşık 50 metre çekildikten sonra yeniden kum yığınına oturdu.

Romanya'dan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (ERDEMİR) hurda getiren ve limana sığındıktan sonra karaya oturan 2319 grostonluk, 3468 DWT’luk, 100 metre uzunluğundaki Tanzanya bandıralı, 'CROATIA ZANZIBAR' isimli kuru yük gemisini kurtarma çalışmalarına bugün detaylı olarak devam edildi.

8 Aralık gecesi ERDEMİR'e getirdiği demir hurdasını boşalttıktan sonra çıkış yapan, ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle liman içinde yüksek dalgaların da etkisiyle tarama (sürüklenme) yaparak sahil kısmında karaya oturan gemi, bugün yapılan çalışmalar sonrasında karaya oturduğu yerden yaklaşık 50 metre çekildi. Çekildiği yerde çapasının toplanmamasından dolayı yeniden kuma oturan gemiyi kurtarmak için dalış yağan dalgıçlar, geminin kuma oturduğu yeri tespit etti. Daha sonra acente römorkörü ile kum temizleme çalışması yapıldı. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam eden çalışma ertesi gün devam ettirilmek üzere sonlandırıldı.

Yaklaşık 17 saat süren kurtarma çalışmanın ardından geminin büyük oranda kurtarıldığı ve salı günü yapılacak olan çalışmalarda ise kesin sonuç alınacağı ifade edildi. CİHAN

Yorumlar