Kurtuluş Töreninde, 'Türk Askeri İşkence Yapar Mı?' Tepkisi

Rize'nin Pazar İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşu törenle kutlandı. Törende düşman askerinin üzerine basılınca 'İşkence yapmayın. Türk askeri işkence yapar mı?' tepkisi arttı.

Google Haberlere Abone ol
Kurtuluş Töreninde, 'Türk Askeri İşkence Yapar Mı?' Tepkisi

Rize'nin Pazar İlçesi'nin hasım işgalinden kurtuluşu törenle kutlandı. Törende milis kuvvetlerini canlandıranlardan bir insanın yerde yatan temsili hasım askerinin üstüne ayağıyla basması reaksiyon gördü. Bir aşırı kişi, 'İşkence yapmayın. Türk askeri azap yapar mı?' dedi.

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU CANLANDIRILDI

İlçe meydanında gerçekleştirilen törene Pazar Kaymakam Vekili, Hemşin Kaymakamı Hamza Türkmen, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ile öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunma ve saygı duruşu ile başlayan törende ilçenin hasım işgalinden kurtuluşu canlandırıldı.

'EVİMİZDEN ÇIKAMAZ OLDUK'

Rus işgalinin peşinden alana giren Rum ve Ermeni çetelerinin Türk vatandaşlarına fena işlem yapması ile başlayan temsili canlandırmada, 'Rus askerleri yolumu kesti, zor kurtuldum anne. Biz ne süre hür olacağız?' diye dert yanan genç kıza annesi, 'Bak bu gavurların yaptığına. Evimizden çıkamaz olduk' cevabını verdi.

İşgal güçlerinin beyleri öldürerek kadınlara azap ettiği canlandırmada milis kuvvetleri hasım güçlerini etkisiz bir duruma getirdi, binaya Türk bayrağı astı.

'TÜRK ASKERİ İŞKENCE YAPAR MI?'

Canlandırmada, arbede sonrasında köle tahsil edilen hasım çetecilerden birinin üstüne milis kuvvetlerinden bir insanın ayağıyla basmasına bir takım vatandaşlardan reaksiyon geldi. Vatandaşlar, 'İşkence yapmayın. Türk askeri azap yapar mı?' sözleri ile tepkilerini dile getirdi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar