Kurtuluş Savaşı 3 Boyutlu Olarak Anlatıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 94. yıldönümü dolayısıyla Meclis Fuaye Salonu'nda 23 Nisan Resepsiyonu düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kurtuluş Savaşı 3 Boyutlu Olarak Anlatıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 94. yıldönümü dolayısıyla Meclis Fuaye Salonu'nda 23 Nisan Resepsiyonu düzenlendi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in ev sahipliğini yaptığı resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile asker, yargı ve bürokrasiden çok sayıda davetli katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın resepsiyona katılmaması ise dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise Türkmenistan'daki temaslarından dolayı gelemedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile kısa süreli sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül ardından kuvvet komutanları ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüştü. Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği şantaj kasetleri konusunda ise Gül, sessizliğini korudu.

Meclisin kuruluşunun 94. yıl dönümü sebebiyle 3 boyutlu ses ve ışık gösterisi de yapıldı. Cumhurbaşkanı Gül ile Kılıçdaroğlu'nun izlemediği gösteriyi Başbakan izledi. TBMM ön bahçesinde yapılan ışık gösterisi, Meclis binasının duvarına yansıtılan ışık ile birbirinden farklı şekiller ile yapılan gösteri izleyenleri etkiledi. Kurtuluş Savaşı, ışık, ses ve 3 boyutlu olarak anlatıldı.

Yorumlar