Kurtuluş Kupası için bisikletler yarıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünde 4.

Google Haberlere Abone ol
Kurtuluş Kupası için bisikletler yarıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünde 4. Kurtuluş Kupası etkinliklerinde Bisiklet Yol Yarışları gerçekleştirdi.

Sporcuların fiziksel dayanıklılık sınırlarını zorlayarak kıyasıya rekabet ettikleri yarış Büyükşehir Belediyesi’nin önünden başlayarak Gazi Muhtar Paşa Bulvarı ve Atatürk Bulvarı güzergahında devam etti. Yarış Büyük Erkekler Yol Bisikleti, Genç Erkekler Yol Bisikleti, Halk kategorisinde Genç Erkekler MTB ve Yıldızlar MTB Yarışları adı altında 4 ayrı kategoride gerçekleştirildi.

Yarışlarda bitiş çizgisini ilk geçen, Büyük Erkekler Yol Yarışı Kategorisinde Cemal Kuş, Genç Erkekler Yol Yarışı kategorisinde Abdulsamet Tatlı, Genç Erkekler MTB Yarışında Veysel Gülmez, Yıldızlar MTB Yarışında Berke Birecikligil birinciliği aldı.

Gaziantep’te uzun bir aradan sonra ilk kez yapılan Bisiklet Yol Yarışı'na katılmaktan memnun olan sporcular, yarışların önümüzdeki aylarda artarak devam etmesini istedi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz da her yıl farklı branşlarda gerçekleştirilen Kurtuluş Kupası'nda bu yıl, Bisiklet Yol Yarışlarını gerçekleştirmekten ve ilgiden son derece memnun olduklarını dile getirdi. Marangoz, “4. Kurtuluş Kupası’nda Bisiklet Yol Yarışlarının önemi büyük, Gaziantep’te uzun bir aradan sonra yeniden yapılıyor olması hem sporcuları dolayısıyla bizi de memnun etti. Büyükşehir Belediyesi'nin önünde başlayan güzergahta, Sporcular halk kategorisinde 3100 metre, diğer kategorilerde 15 bin 500 metre pedal çevirdiler. Sonuçlardan sporcularda biz de çok memnunuz. Değişik zamanlarda benzer yarışları gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar