Kurtulmuş: En az 100 bin kişiye hazır olmalıyız

Sınırda yaşanan hareketlilikle ilgilim konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş en az 100 bin kişiye hazır olunması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş: En az 100 bin kişiye hazır olmalıyız
Türkiye’ye girmek isteyen Suriyelilerin durumunun sorulduğu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''En az yeni bir 100 bin kişiyi Türkiye’nin karşılamaya hazır olması lazım.'' dedi.
BİR TARAFTAN IŞİD, BİR TARAFTAN PYD!
Koalisyon güçlerinin 14 mayıs gecesinden bu yana sınırı bombaladığını belirten Kurtulmuş, “Koalisyon güçleri ‘IŞİD burada’ diye köyleri, su kuyularını bombalıyor, araziler yakılıyor. Boşaltılan yerleri PYD doldurarak geliyor. Bir taraftan IŞİD bir taraftan PYD ama ağırlıklı olarak koalisyon güçlerinin  bombalamasından kaçarak gelen insanlar var.'' dedi
EN AZ 100 BİN KİŞİYE HAZIR OLMALIYIZ
''Biz Telafer’den yeni bir göç dalgasını kabul edersek bu şu anlama geliyor'' diyen Kurtulmuş, ''En az yeni bir 100 bin kişiyi Türkiye’nin karşılamaya hazır olması lazım. Biz Kobani’deki gibi ya da diğer bölgelerde olduğu gibi bugün itibarıyla hayati insani bir dram olmadığı kanaatindeyiz. Onun için diyoruz ki, sınırda yine insani yardım yapalım, hasta ve yararlıları alalım  ama burada bir çatışma ortamı yok. Burada insanlar çatışmadan kaçmıyorlar. Önceliğimiz bunların kendi sınırları içinde kalmaları ve onlara Türkiye’nin insani yardımlarını ulaştırmasıdır” dedi.

haber7

Yorumlar