Kurtarma operasyonu sırasında UMKE ekibinin halatı koptu

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) kurtarma operasyonu sırasında tehlike atlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kurtarma operasyonu sırasında UMKE ekibinin halatı koptu

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) kurtarma operasyonu sırasında tehlike atlattı. Düzlerçamı Güver Uçurumu mevkiinde 150 metre yükseklikten kayalıklara düşen 16 yaşındaki bir kişiyi helikopterle kurtarma sırasında iki personeli taşıyan kılavuz halatın kopması yüzünden büyük bir tehlike atlatıldı.

UMKE, 112 ekipleri, Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığı ve Antalya İtfaiyesi’nin ortaklaşa 30.03.2014 tarihinde saat 19.00 sıralarında yaptığı operasyonla Antalya ili Düzlerçamı Güver Uçurumu mevkiinde yaklaşık 150 metre yükseklikten düşen vatandaşa karadan ve havadan müdahale edildi. İtfaiye ekipleri halat vasıtasıyla uçurumdan aşağı inerek ağır yaralanan Selahattin Can Dindar’a (16) ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Sahil Güvenlik ve UMKE ekipleri ise iki personeli helikopterle havadan indirdi.

Sedyeye sabitlenen yaralı vatandaş yukarı çekilirken sıra kurtarma ekiplerine geldiğinde helikoptere sabit bir düzlemde çıkılmasını sağlayan kılavuz halat koparak boşa çıktı. Olay, tüm ekip üyelerinin profesyonelliği sayesinde sorunsuz atlatıldı. Personellerin taşıyıcı halatta sallanarak asılı kalmalarına rağmen helikopter pilotu ve vinci kullanan personelin dikkati sayesinde kurtarma ekibi de helikoptere çekilebildi.

Yüksek oranda kafa travması bulunan 16 yaşındaki Selahattin Can Dindar, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi pistinde helikopteri bekleyen Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleri tarafından alınarak aynı hastanede tedavi altına alındı. CİHAN

Yorumlar