Kurtarılan çoban: Hayvanlarım bensiz yapamaz, gelemem

Rize'nin Çayeli ilçesinde yolu kardan dolayı kapanan köyde bulunan KOAH hastası çoban, kendisini kurtarmaya gelen ekiplere, "Hayvanlarım bensiz ne yapar, gelemem" diyerek yalvardı.

Google Haberlere Abone ol
Kurtarılan çoban: Hayvanlarım bensiz yapamaz, gelemem

Rize'nin Çayeli ilçesinde yolu kardan dolayı kapanan köyde bulunan KOAH hastası çoban, kendisini kurtarmaya gelen ekiplere, "Hayvanlarım bensiz ne yapar, gelemem" diyerek yalvardı. Güçlükle ikna edilen çoban hastaneye götürüldü.

İlçenin Çeşmeli köyünde yaşayan 78 yaşındaki KOAH hastası Mustafa İsmail, il genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle eniştesi Dursun Arda ve 200 küçükbaş hayvanı ile birlikte üç gün önce Saladop mevkiinde mahsur kaldı. Arda, KOAH hastası olan kayınpederinin sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine yardım istedi.

Talep üzerine harekete geçen 10 kişilik Rize Arama Kurtarma ekibi, yolun açık olduğu noktaya kadar ambulansla gittikten sonra yaklaşık bir saat yürüyerek Arda ve İsmail'e ulaştı. Sağlık ekiplerini karşısında gören İsmail, küçükbaş hayvanlarını bahane ederek gelemeyeceğini söyledi. "Hayvanlarım bensiz ne yapar, gelemem" diyerek yalvaran İsmail'i, ekiptekiler, eniştesi Arda'nın hayvanların yanında kalacağını, yol açma çalışmalarının devam ettiği ve yarına kadar yolun açılacağını söyleyerek güçlükle ikna etti.

Ekiplerle birlikte yaklaşık bir saat yürüyen İsmail, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
CİHAN

Yorumlar