Kurtalan’da 4 dilde kardeşlik mesajı verildi

Irakta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları ile Kurtalan Genç İş Adamları Derneği (KUGİAD) tarafından ortak organize edilen ‘Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği’ yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kurtalan’da 4 dilde kardeşlik mesajı verildi

Irakta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları ile Kurtalan Genç İş Adamları Derneği (KUGİAD) tarafından ortak organize edilen ‘Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği’ yapıldı. Kurtalan'da Büyük Belediye Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Iraklı öğrencilerin Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca seslendirdikleri türkülerle kardeşlik mesajı verilirken, meydanı dolduran yaklaşık 10 bin davetli türkülere eşlik etti.

Sunuculuğunu Dünya TV’nin sevilen sunucusu İbrahim Candan’ın yaptığı programda, Irak'ın Erbil, Süleymaniye, Duhok, Soran, Halepçe, Musul, Ramadi ve Kerkük'ten gelen 33 öğrenci, kendi şiveleriyle 4 dilde türküler seslendirdi. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan KUGİAD Yönetimi Kurulu Üyesi Mesut Bilim, kültür şöleni tertiplemedeki maksatların kardeşlik duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi.

Bilim, “Kurtalan Genç İş Adamları Derneği ile Kuzey Irak Işık Kolejleri’nin ortaklaşa tertip ettiği ‘Anadolu ve Mezopotamya Kardeş ve Kültür Şöleni’, bölgede yaşayan halkların bir arada kardeş olduğunun bir göstergesidir. Siyasi atmosferden uzak ve her geçen gün biraz daha siyasetin çirkinleştiği en üst seviyeden insanların nefret söylemleriyle kutuplara ayrıştırıldığı şu günlerde, sizleri sevgi, hoşgörü, muhabbet ortamında kardeşliğe ve sükunete davet ediyoruz. Bu gece burada siyaset yok, yalan yok, iftira yok, itham yok, ihanet yok, sevgi var, saygı var, dürüstlük var, hizmet var, sadakat var, fedakarlık var, alın teri var, gurbet var, hasret var, hicran var, gözyaşı var. Hepsinden öte, bunların meyvesi gencecik fidanlar var hoşgörünün ve fedakarlığın meyvesi Kuzey Irak’ın altın nesli var. Kuzey Irak Kürdistan bölgesinden gelen öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.” diye ifade etti. Programda konuşan Veysel Karani Belediye Başkanı Servet Gülmez de düzenlenen etkinlikte emeği geçenleri kutladı.

“ANNELERİN GÖZYAŞI AYNIDIR”

Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ise Türk, Kürt, Çerkez, Laz ve Arap milletlerin kardeş olduğunu belirterek, “Bin yıllardır farklı milletlerin kardeşlik içinde yaşadığı Mezopotamya, barışın diyarıdır. Çocuğumuz askere gittiğinde biz de kendisiyle evde nöbet beklerdik. Dağda ölen evladımıza ne kadar üzülüyor isek, asker ve polis cenazelerine de o şekilde üzüntü duyuyoruz. Tüm annelerin gözyaşının rengi aynıdır. Bugün burada bir araya gelen bu tablo, kardeşliğin ve birlikte yaşayabileceğimizin bir eseridir. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılamaz, Veysel Karani Belediye Başkanı Servet Gülmez, Büyük Birlik partisi Belediye başkan adayı Hayrettin Çakıcı, çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileri ve kalabalık davetlinin katıldığı etkinlik, daha önce kapalı salonda tertiplenmişti. Ancak siyasi baskılar nedeniyle Büyük Belediye Parkı'na alınan etkinlik, yoğun katılım yüzünden gelen davetliler parka sığmayınca, park dışına sandalyeler kurularak dev ekrandan izletildi.

Mezopotamya'nın geçmişten geleceğe kadim akrabalık ve kardeşlik bağlarına dikkat çeken Iraklı öğrenciler, bu coğrafyadan tüm insanlığa seslenerek, “Birlikte yaşama sanatına” bir kez daha vurgu yaptı. Etkinlik, gelen öğrencilerin Siirt’in tarihi ve kültürel yerlerinin ziyareti ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi.



CİHAN

Yorumlar