Kürt sorunu ve çözüm süreci Bitlis’te masaya yatırılıyor

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) uzun yıllardır süre gelen Kürt sorunu ve çözüm sürecini düzenleyeceği çalıştayla Bitlis’in Tatvan ilçesinde masaya yatırıyor. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in de katılacağı çalıştay 20...

Google Haberlere Abone ol
Kürt sorunu ve çözüm süreci Bitlis’te masaya yatırılıyor

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) uzun yıllardır süre gelen Kürt sorunu ve çözüm sürecini düzenleyeceği çalıştayla Bitlis’in Tatvan ilçesinde masaya yatırıyor.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in de katılacağı çalıştay 20 Temmuz Pazar günü Tatvan Kardelen Otel’de düzenlenecek. Düzenlenecek olan çalıştayda bölge kanaat önderleri, STK temsilcileri ve değişik üniversitelerden onlarca akademisyen burada çözüm süreci ve Kürt sorununu masaya yatıracak.

MEDAV Vakfı Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, Yapılacak olan çalıştayın uzun yıllardır Türkiye’de çözülemeyen ve kangren haline gelen Kürt Sorununa ve devam etmekte olan Çözüm Sürecinin ehemiyetine yönelik olacağını söyledi. MEDAV Vakfı'nın gerçekleştireceği çalıştaya Başbakan Yardımcısı Prof. Dr Emrullah İşler’in katılacağını duyuran Genel Sekreter Yakışık, "Çalıştaya ayrıca bölgenin alimleri, kanaat önderleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları da katılacaklardır. Çalıştay halka açık olup vatandaşlardan da öneri ve talepler alınacaktır. Ayrıca MEDAV’ın gerçekleştireceği bu çalıştay katılımcıları yönüyle bölgede bir ilk olacaktır. Çalıştayda; birbirinden değerli akademisyenler, çok kıymetli bölge alimleri, kanaat önderleri hazırlamış oldukları tebliğleri dinleyenlere ve kamuoyuna sunacaklardır. Çalıştay Açılış oturumuyla başlayıp değerlendirme oturumuyla sona erecek. Çalıştay, açılış ve değerlendirme oturumlarıyla birlikte toplamda beş oturumdan oluşacak." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar