Kürt siyasetçi ve yazar Güçlü: PKK yıkıcı, terörist, işgalci bir örgüttür

Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, "Irak Bölgesel Yönetimi ve liderliği, hiç vakit geçirmeden PKK'nın yıkıcı, terörist, işgalci bir örgüt olduğuna karar vererek, PKK'nın Kürdistan'ın güneyinden çıkarılması için ulusal ve uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
Kürt siyasetçi ve yazar Güçlü: PKK yıkıcı, terörist, işgalci bir örgüttür

Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, "Irak Bölgesel Yönetimi ve liderliği, hiç vakit geçirmeden PKK'nın yıkıcı, terörist, işgalci bir örgüt olduğuna karar vererek, PKK'nın Kürdistan'ın güneyinden çıkarılması için ulusal ve uluslararası planda siyasi, diplomatik, askeri çabalar içine girmesi gerekir." dedi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan Güçlü, terör örgütü PKK'nın son dönemlerde bölgede yaptığı eylemleri değerlendirdi. Örgütün, yıkıcı eylemlerini gerçekleştirmek için keyfi ve olmadık bahaneler bulduğunu dile getiren Güçlü, PKK'nın bu karanlık, tehlikeli kampanyayı yürütürken kavramları ve gerçekleri çarpıttığını söyledi.

Bunun da sağduyulu olması ve tutum takınması gereken kişilerin, kesimlerin, siyasetçilerin, siyasi grupların ve aydınların tutum takınmasını engellediğini anlatan Güçlü, her zamanki gibi PKK'nın bir akıl tutulmasına yol açtığını ifade etti.

Güçlü, terör örgütünün amacını ise "Son sözü önce söyleyeceksek, Kürdistan'ın güney parçasından bağımsız devlet olmayı, Kürdistan ve Arabistan konfederal devlet yapılanmasının engellemek istemesi; İran, Suriye ve Maliki yönetiminin isteklerinin yerine getirilmesi; Kürdistan yönetiminin müttefiklerinden uzaklaştırılarak yalnızlaştırılması, kolay yutulur lokma haline getirilmek istenmesidir. Bunun yanında, Kürdistan’ın bütün parçalarından egemenlik alanını genişletmek, hegemonik olmak, diktatörlüğünü tesis etmek; Kürtlerin özgür iradeleriyle kendi kaderlerini tayin etmesini, sömürgeci devletlerin iradesine bağlamak, Kürtlerin de bütün milletlerin sahip olduğu devlet kurma hakkını engellemek istemesidir." şeklinde özetledi.

"PKK İÇİNDE 20 BİN İNFAZ VE 100 BİN KÜRT ÖLDÜRÜLDÜ"

PKK'nın yıkıcı, terörist, işgalci bir örgüt olduğuna dikkat çeken Güçlü, bu terör örgütünün Kürdistan'daki tüm siyasi parti ve örgütlerin tasfiyesini sağladığını belirterek, "Kürt olmayan sol partilerin de Kürdistan’da örgütlenmemesi için büyük bir şiddet uyguladı, yüzlerce Türk muhalifini ve solcusunu katletti. Kendi hegemonik, otoriter, diktatörce yapılanmasını sağlamış durumda. Bunun bedeli, devlet merkezli sadece PKK içindeki 20 bin infaz ve binlerce yurtseverin katledilmesi, 100 bin Kürdün öldürülmesi; Kürdistan’ın çölleşmesi, insansızlaştırılması ve 7 milyona yakın Kürdün Türk bölgelerine ve şehirlerine güç etmesi, köylerin basılması, toplu köylü katliamların devlet merkezli gerçekleştirilmesi oldu. PKK, Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) karşı planlı ve şiddete dayalı bir savaş yürüttü. Kürdistan’ın güneyindeki örgütleri ve liderleri meşru görmedi. Onları itibarsızlaştırmak için elinden geleni yaptı." diye konuştu.

"PKK BÖLGEDEN ÇIKARILMALIDIR"

PKK'nın, Kürdistan’ın bütün parçalarında terörist ve yıkıcı bir örgüt olduğunu vurgulayan Güçlü, ne yapılması gerektiğini şöyle özetledi: "Bu konuda bütün Kürtlere ve Kürdistan örgütlerine büyük görev düşüyor. Ama Kürdistan liderliği ve yönetimine daha belirleyici ve görev düşüyor. Güney Kürdistan yönetimi ve liderliği, başından beri PKK’ya karşı yanlış bir siyaset izlemektedir. Kürdistan yönetimi ve liderliğinin, ABD istemesine rağmen 2003 yılından sonra, Irak’ın federal bir devlet olarak yapılanmaya karar verilmesiyle birlikte, PKK’nın Kürdistan’ın güneyinden çıkarılmasını istememesi yanlıştı -bu konuda Kürdistan başkanının açık beyanları oldu- ulusal ve uluslararası hukuka da aykırıydı. Egemenlik haklarının ihlaliydi. Bu konuda da Kürdistan yöneticileriyle yapılmış çok tartışmamız var. Kürdistan yönetimi ve liderliği, bilmelidir ki sömürgeci devletler, özellikle bu aşamada İran, Irak ve Suriye devletlerinin desteğiyle PKK, Kürdistan’ın Güneyinde bir kuşatma, yıkıcı, terörist faaliyet içindedir. Bu nedenle Kürdistan yönetimi ve liderliği hiç vakit geçirmeden PKK’nın yıkıcı, terörist, işgalci bir örgüt olduğuna karar vererek, PKK’nın Kürdistan’ın güneyinden çıkarılması için ulusal ve uluslararası planda siyasi, diplomatik, askeri çabalar içine girmesi gerekir. PKK’nın Kürdistan’ın güneyinden çıkarılması, Kürdistan’ın diğer parçalarında PKK’nın statütüsünde değişikliğe yol açacaktır. Kürdistan’ın güney batısında PYD denilen paravana bir örgütün olduğu, gerçekte Kürdistan’ın güney batısına ait olmayan PKK işgalci gücünün orada olduğu, hızla Kürt kamuoyuna ve dünya kamuoyuna anlatılmalıdır. Kürdistan’ın bağımsızlık ve konfederalizm için mücadelesinin başarıya ulaşması da bu yeni siyasete bağlı olacaktır."

CİHAN

Yorumlar