Kürt siyasetçi Bukarki: Sivil diktatörlük adımları bir lütuf gibi gösteriliyor

Kürt siyasetçi Medeni Seyrek Bukarki, Türkiye’de sivil diktatörlük adımlarının halka bir lütuf gibi gösterildiğini belirterek, “Geldiğimiz noktada sivil bir diktatörlüğün kurulması yönünde bir takım adımlar atılıyor ve bu adımlar...

Google Haberlere Abone ol
Kürt siyasetçi Bukarki: Sivil diktatörlük adımları bir lütuf gibi gösteriliyor

Kürt siyasetçi Medeni Seyrek Bukarki, Türkiye’de sivil diktatörlük adımlarının halka bir lütuf gibi gösterildiğini belirterek, “Geldiğimiz noktada sivil bir diktatörlüğün kurulması yönünde bir takım adımlar atılıyor ve bu adımlar bir lütufmuş gibi cumhura sunuluyor. Kendi sivil diktatörlüğünü kurmak için devletin imkânlarını kullanarak cumhurun başına geçmenin kendi hakkıymış gibi bir algı oluşturuluyor.” dedi.

Bir dönem CHP Diyarbakır İl Başkanlığı görevinde de bulunan Kürt siyasetçi Medeni Seyrek Bukarki, cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bukarki, demokratik ve hukuk bir Türkiye için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Tatar, Boşnak ve ülkede yaşayan herkesin 10 Ağustos’ta sandığa gitmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanını Türkiye’de ilk kez halkın seçtiği söylemine katılmadığını belirten Bukarki, “Ben şahsen inanmıyorum bu palavralara, çünkü bu ülkede 90 yıllık bir Cumhuriyet rejimi var. Uzun yıllar askeri vesayet hâkimdi, şimdi ise geldiğimiz noktada sivil bir diktatörlüğün kurulması yönünde bir takım adımlar atılıyor ve bu adımlar bir lütufmuş gibi cumhura sunuluyor. Kendi sivil diktatörlüğünü kurmak için devletin imkânlarını kullanarak, cumhurun başına geçmenin kendi hakkıymış gibi bir algı oluşturuluyor.” diye konuştu.

AK Parti’nin 12 yıllık ekonomi ve demokratikleşme alanındaki başarılarını desteklediğini anlatan Bukarki, geldikleri dönem itibariyle bu güzel gelişmeleri gölgede bırakan adımların atıldığına şahit olduklarını belirtti. Bukarki, “Başbakan'ın hükümetin başında kalması gerektiğini düşünüyorum. Normal şartlarda sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na oyumu vermem gerekiyordu. Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Kürtlerin demokratik meşru talepleri için yasal zeminde mücadele veren partinin adayı sayın Selahattin Demirtaş’ı destekliyorum. Çünkü bu ülkeye demokrasinin tüm kurum ve kurallarının yerleşmesi, demokratik teamüllerin uygulanması için ezilen sınıfların yok sayılan haklarının alınması ve hayat bulması için Demirtaş’a evet diyorum.” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin ikinci tura kalması halinde sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğini belirten Bukarki, “Kendisi son derecede muhterem bir şahsiyet, vizyon sahibi bilge biri olarak cumhurbaşkanlığı makamının ağırlığını taşıyan bir insandır. 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi ülkemize ve bölgemize barış, kardeşlik ve huzur getirmesi inancı ile hayırlara vesile olsun.” dedi.

CİHAN

Yorumlar