Kurşunlar şehit madenci çocukları için atıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan elim kaza sonrası maden şehitleri anısına yaptırılacak anaokulu yararına Soma Kara ve Su Avcılar Derneği öncülüğünde 'Türkiye Kurşun Atış Yarışması' düzenlendi.    Etkinlik, Kaymakamı...

Google Haberlere Abone ol
Kurşunlar şehit madenci çocukları için atıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan elim kaza sonrası maden şehitleri anısına yaptırılacak anaokulu yararına Soma Kara ve Su Avcılar Derneği öncülüğünde 'Türkiye Kurşun Atış Yarışması' düzenlendi.

    Etkinlik, Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı'nın startıyla başlamış oldu. Bu faaliyetle ilgili Atçı şunları kaydetti: "Soma'daki Avcılar Derneğimizin girişimi ile Türkiye Avcılar Federasyonu bünyesinde ve silah yapım federasyonuyla beraber böyle bir etkinlik düzenlemek istediklerini söylediler. Bizde kısa bir süre içerisinde burada bir atış alanı tanzim etmek üzere iş makinelerini gönderdik buraya böyle bir alan ortaya çıktı. Somamızda maden kazasında hayatını kaybeden aileler yararına onların çocukların eğitimi yararına böyle bir etkinlik yapmak istediklerini belirttiler. Nitekim bugün başladı. Burada elde edilen bir gelir bu çocukların eğitimiyle ilgili gerek okullara gerekse eğitim masrafları olarak karşılanacak."

    Ardından etkinlik için açıklama yapan Soma Kara ve Su Avcılar Derneği Başkanı Timur Aka, "Tek kurşun atış yarışmasıyla startını verelim bir kampanya yapalım dedik. Buradan toplanan gelirleri hesaba aktaralım diye bir ortak hesap açtıralım dedik. Bu hesaba paralar yatırılacak inşallah bu hesapta toplanan paralarla da Türkiye avcıları maden şehitleri ana okulu olacak. 130 bin tane belgeli avcımız var. Bugün 1 lira yatırsalar 130 bin lira toplarız. Ciddi rakamlara ulaşabiliriz. Biz bunu başarabiliriz yani inanıyoruz inandık inşallah da olacak diye destekleri bekliyoruz." dedi.

    Yapılan yarışmanın yarın sona ereceği ve dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyelerin verileceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar