Kurs öğrencileri Kur'an'ı en güzel okumak için yarıştı

Bitlis İl Müftülüğü'ne bağlı Fatih Kur'an Kursu'nda, yaşları 11 ile 17 arasında değişen çocuklar arasında 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kurs öğrencileri Kur'an'ı en güzel okumak için yarıştı

Bitlis İl Müftülüğü'ne bağlı Fatih Kur'an Kursu'nda, yaşları 11 ile 17 arasında değişen çocuklar arasında 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi. Yarışmada dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yapılan yarışmada Kur'an'ı en güzel şekilde okumak için birbirleriyle yarışan çocuklar, sesleriyle kendine hayran bıraktı. Yapılan yarışma sonucunda öğrencilerden Meryem Durak birinci, Hicran Şengün ikinci, Nuray Alptekin üçüncü, İlayda Bakır dördüncü ve Şeyda Güneş ise beşinci oldu.

Ayrıca, yapılan yarışma için ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül törenine katılan Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba, dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Burada konuşan Akbaba, “Ben sizleri buraya gönderen anne babalarınızı, sizlere Kur’an-ı Kerim-i öğreten hocalarımızı ve bu müesseseyi hizmete kazandıranları tebrik ediyorum. Hepiniz birincisiniz ve birer incisiniz. Efendimiz (sas), “Rabbiyle konuşmak isteyen Kur’an okusun” buyuruyor. İmam Hanbel ve İmam Malik, en güzel elbisesini giyerler, nereye gidiyorsun diye soranlara hadis-i şerif okuyacaklarsa, “Efendimiz'le (sas) konuşmaya gidiyorum”, Kur’an-ı Kerim okuyacaklarsa, “Cenab-ı Allah’la konuşmaya gidiyorum.” derlermiş. Ben tekrar hepinizi tebrik ediyorum, bu programı düzenleyenleri, sizleri bu kursa gönderen annelerinizi, sizi bu kadar güzel şekilde eğiten hocalarımızı candan tebrik ediyorum.” diye konuştu. Daha sonra İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba tarafından dereceye giren öğrencilere kalem, saat gibi çeşitli hediyeler verildi.
CİHAN

Yorumlar