Kürek Milli Takımı seçmeleri Adana’da yapıldı

Kürek Milli Takımı seçmeleri Adana'nın Seyhan Baraj Gölü'nde kurulan Albano Sistem Kürek Parkuru'nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kürek Milli Takımı seçmeleri Adana’da yapıldı

Kürek Milli Takımı seçmeleri Adana'nın Seyhan Baraj Gölü'nde kurulan Albano Sistem Kürek Parkuru'nda yapıldı.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Kano ve Kürek Federasyonlarının müsabaka ve hazırlık için Avrupa standartlarındaki Seyhan Baraj Gölü parkurunu tercih ettiklerini söyledi.

Hadi, milli takım seçmeleri için Adana’da bulunan Kürek Federasyonu Başkan Yardımcısı Ozan Bayülken, kulüp yönetici ve antrenörleriyle bilgi alışverişinde bulundu ve tesislerle ilgili bilgi aktardı.

Türkiye’de ilk Albano Sistem Kürek Parkurunu kurduklarını hatırlatan Hadi, Akdeniz Oyunları’na katılan Türk ve yabancı federasyon yöneticileri, kafile başkanları ve diğer görevlilerden teşekkür mektupları aldıklarını, bu kapsamda parkurun Spor Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi (TOHM) seçildiğini anlattı.

Türkiye genelinde kuraklıktan dolayı göl ve akarsuların kuruduğunu ve suların çekildiğini aktaran Hadi, Seyhan Baraj Gölü’nde böyle bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Hadi şunları söyledi: “Kürek Federasyonu’nun yılık faaliyet programında yer alan milli takım seçmelerinin kentimizde yapılmasından dolayı mutluyuz. Milli takım seçmelerine Fenerbahçe, Galatasaray, Şişecam, Fethiye, Hereke, Çukurova Üniversitesi ve Türk Balıkadamlar Spor Kulübü’nden toplam 125 sporcu katıldı. Kafilelerin rahatlığı için tüm önlemleri aldık. Hedefimiz, kentimizde uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaktır.”

Hadi, Seyhan Baraj Gölü’nden yararlanmak için yabancı ülkelerden de başvuru olduğunu, imkanlar ölçüsünde bu talepleri karşılamaya çaba göstereceklerini sözlerine ekledi. 3 gün süren seçmeler sırasında kafile başkanları ve sporcularla ziyaret eden Hadi, sporcu, yönetici ve diğer görevlilere baklava ikram etti. CİHAN

Yorumlar