Kurdo, Türkiye kapısının açılmasını istiyoruz

Kobane Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu ve Heyet Başkanı Ibrahîm Ibrahim Kurdo, Kantonda yaşayan sığınmacıların yaşadıkları sıkıntılar konusunda açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kurdo, Türkiye kapısının açılmasını istiyoruz

Kobane Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu ve Heyet Başkanı Ibrahîm Ibrahim Kurdo, Kantonda yaşayan sığınmacıların yaşadıkları sıkıntılar konusunda açıklamada bulundu. Kurdo, ‘’Türkiye kapısından giriş yaptık. Bu giriş İçişleri Bakanlığı’nın özel izniyle oldu. Türkiye’de birçok görüşme yaptık ve durumumuzu izah ettik.’’ dedi.

BDP Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısına Dışişleri Bakanı ve Heyet Başkanı Ibrahîm Ibrahim Kurdo, Nîhad Ehmed Adalet Divanı Eşbaşkanı, Gümrük ve İçişler Divanı Sorumlusu Omar Mhdalı ve heyet katıldı. Heyet adına konuşma yapan Kurdo, Türkiye ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Türkiye ile aralarında bulunan kapıların açılmasını isteyerek, ‘’Yetkililerden yardım istiyoruz.’’ ifadesinde bulundu.

İnsanlar buraya sığınmak zorunda kaldıklarını dile getiren Kurdo, ‘’Bizim ilan ettiğimiz kantonlarda huzur buluyorlar. Herhangi bir çatışma, tehdit yok.’’ şeklinde konuştu.

Kurdo, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Kantonlarda bulunan insanların yardıma ihtiyacı var. Yardım gelmemesi halinde 1.5 ay ihtiyaç karşılayabilecek durumdayız.’’ diyerek yetkililerden destek beklediğini söyledi. Kurdo, sığınmacılar için sadece Türkiye ile değil başka ülkelerle görüştüğünü açıkladı. Kurdo, ‘’Bu ülkeler: İngiltere, Almanya, Kanada’’
CİHAN

Yorumlar