Kürdistan Hukukçular Birliği, Lice’deki eylemcileri ziyaret etti

Diyarbakır’da yeni kurulan Kürdistan Hukukçular Birliği Derneği, Diyarbakır-Bingöl karayolundaki eylemcileri ziyaret etti. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, derneğin eş başkanları Serhat Eren ve Gülşen Özbek ile çok sayıda...

Google Haberlere Abone ol
Kürdistan Hukukçular Birliği, Lice’deki eylemcileri ziyaret etti

Diyarbakır’da yeni kurulan Kürdistan Hukukçular Birliği Derneği, Diyarbakır-Bingöl karayolundaki eylemcileri ziyaret etti. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, derneğin eş başkanları Serhat Eren ve Gülşen Özbek ile çok sayıda stajyer avukatın bulunduğu heyet, eylemcileri demokratik eylemlerinden dolayı kutladığını ifade etti.

Diyarbakır – Bingöl karayolunu 24 gün ulaşıma kapatan eylemcilerin bulunduğu Çellik Mezrası bölgesine gelen heyet, burada buluna çadırları ziyaret etti. Heyet daha sonra çadırların alt kısmında bulunan ağaçlık alandaki kamp merkezine geçti. Avukatları, burada eylemlerini sürdüren ve aralarında PKK’lıların da olduğu grup karşıladı. Adını açıklamayan bir eylemci, bölgenin kendi kontrollerinde olduğunu ve eylem sürecinde büyük bir bedel ödediklerini dile getirdi. Eylemciler, kırsalda başlattıkları eylemlerinin şehir merkezlerinde yeterince yankı bulmadığından yakındı. Kürdistan Hukukçular Birliği Eş Başkanı Serhat Eren ise kurulduktan sonraki ilk ziyaretlerini eylem çadırına yaptıklarını anlattı. Eren, 100 yıldan fazladır Kürt sorununun devam ettiğini, Lice’nin bu konuda önemli bir yer olduğunu dile getirdi. Türkiye’de demokratik haklarını dile getirenlerin katledildiğini belirten Eren, “Bugüne kadar Kürt halkı büyük bedeller ödedi. 17 bin insanı faili meçhul cinayetlerle öldürüldü. Biliyoruz bu sorun bir yandan da hukuki bir sorundur. Biz sonuna kadar demokratik hakkımızı kullanacağız. Artık ölümlerin önüne geçmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu eylemi de demokratik olması açından destekliyoruz. Eylemini kutluyoruz.” dedi. Diyarbakır Baro eski Başkanı Mehmet Emin Aktar ise genç arkadaşlarının kurduğu derneğin ilk etkinliğine katılmaktan ve bölgeye gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aktar, demokratik eylemlerin önemine değindi. Bu arada eylem çadırını İHD, Diyarbakır Barosu ve Diyarbakır Tabipler Odası’ndan da bir heyet ziyaret etti. Eylemciler, kendilerini ziyaret edenlere közde yaptıkları çayı ikram etti.

CİHAN

Yorumlar