Kurban bayramı tatili 10 gün olarak belirlendi

Milyonlarca çalışanın ve turizmcilerin merakla beklediği açıklama geldi. Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla Kurban bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Buna göre 26 Ağustos Cumartesi günü başlayan Kurban bayramı tatili 5 Eylül Salı gününe kadar devam edecek. Ayrıca 30 Ağustos ile 5 Eylül sabah saat 07.00 arası köprü ve otoyollar da ücretsiz olacak. Bakanlar Kurulu'nda alınan bir başka karar da emekli maaşlarıyla ilgili oldu. 2 milyon emeklinin maaşı erken ödenecek.

Google Haberlere Abone ol
Kurban bayramı tatili 10 gün olarak belirlendi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Turizm sektörünün ve milyonlarca kamu çalışanının merakla beklediği haber geldi. Kurban bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamada Kurban bayramı tatilinin 10 gün olarak belirlendiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, tatilin 10 gün olacağı yönünde sinyal vermişti. 

Bakan Bozdağ, Kurban bayramı tatiliyle ilgili olarak, "Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir." diye konuştu. 

Buna göre tatil ilan edilen günler ile birlikte Kurban bayramı tatili şöyle: 

26 Ağustos 2017 Cumartesi | Hafta sonu tatili

27 Ağustos 2017 Pazar | Hafta sonu tatili

28 Ağustos 2017 Pazartesi (Birleştirildi)

29 Ağustos 2017 Salı (Birleştirildi)

30 Ağustos 2017 Çarşamba | Zafer Bayramı resmi tatili

31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

EMEKLİYE MAAŞ MÜJDESİ

Bakan Bozdağ, Emekli maaşlarının da bayramdan önce maaş alacağını açıkladı. Bozdağ, "Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir." dedi. 

İşsizlik ödeneği kısa çalışma ödeneği ücret garanti fonu yarım çalışma ödeneği ve iş kaybı tazminatı ödemelerinin de her ayın son günü itibariyle yapıldığını hatırlatan Bozdağ, “Ağustos ayının son gününün idari izinli olunması ve yarım günde tatil olması nedeniyle bu ödemelerde 25 Ağustos 2017 Cuma gününden itibaren yapılacaktır. Vatandaşlarımız PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabileceklerdir” açıklamasında bulundu.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Bakanlar Kurulu'nda alınan bir başka karar ise köprü ve otoyollarla ilgili oldu. Alınan kararla köprü ve otoyollar 30 Ağustos Çarşamba günü gece yarısından 5 Eylül Salı günü sabah saat 07.00'a kadar ücretsiz olacak. Karar, karayolları tarafından işletilen yolları kapsıyor. 

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

TEK TİP ELBİSE

Tek tip kıyafet konusunda yasa değişikliğine ihtiyaç var. bunun KHK’ya konulabileceğini de ifade etmiştik. Biliyorsunuz ancak Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak KHK çıkarabilir. Bir önceki Bakanlar Kurulu’nda sayın Cumhurbaşkanımız yoktu. Bugün Cumhurbaşkanımız başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı. Bundan sonra çıkacak KHK’da bu konu yer alabilir. 

ÖSYM'NİN HATASI

ÖSYM'nin yaptığı büyük bir hatadır. Çünkü üniversite sınavına giren gençlerimizin tamamı hayallerini gerçekleştirmek için ter döküyorlar, emek veriyorlar ve oranın işlemlerini doğru, objektif, güvenli bir şekilde yapacağına inanıyorlar. Onun için de ÖSYM, bir güven adresidir, hep böyle olmuştur ama zaman zaman böyle olaylar olduğunda da ÖSYM elbette yıpranmaktadır. Bu hadisede de gördüğümüz kadarıyla çok açık, net bir hata vardır.

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM

Türkiye toprak bütünlüğüne önem veriyor. Kuzey ıraktaki referansım kararı bölgede iktidarsızlığa yol açar.

EREN BÜLBÜL'ÜN ÖLÜMÜNDE İHMAL İDDİALARI

Tranbzon Maçka'da Eren Bülbül'ün şehit edilişine ilişkin adli soruşturma sürüyor. 

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ ARAZİSİNİN ABD ELÇİLİĞİNE SATILDIĞI İDDİASI

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili haber bayat bir haberdir. Bu konu 2013 yılından beri ara ara Türkiye'nin gündemine getiriliyor. Daha önce bazı milletvekilleri tarafından yazılı soru önergesine konu edilmiş, Tarım bakanlarımız ve ilgili bakanlarımız o yazılı soru önergelerine de cevap vermişlerdir. İhtiyaç duydukça hassasiyetleri kaşımak için bazı basın yayın organları ve bazı çevreler, bunları sürekli gündeme taşımaktadır. İşin aslı şudur, bu arsanın hukuken veya konum itibarıyla fiilen Atatürk Orman Çiftliği ile herhangi bir irtibatı yoktur.

Yorumlar