'Kurban bağışlarını bile dolara çevirip ABD'ye gönderdiler'

Malatya'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen iş adamı, örgütün "kurban bağışı" adı altında topladığı yardımlar hakkında çarpıcı bilgiler verdi

Google Haberlere Abone ol
'Kurban bağışlarını bile dolara çevirip ABD'ye gönderdiler'
 Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen iş adamı, örgütün topladığı kurban bağışlarını bile kötüye kullandığını, bunların büyük bölümünün dolara çevrilerek ABD'ye gönderildiğini belirtti.

FETÖ/PDY'ye yönelik Malatya'da yürütülen soruşturma kapsamında, "Silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun"a muhalefet suçlarından 10'u tutuklu, 11'i firari 33 sanığın yargılandığı davada, savcılığın talebi üzerine tanık olarak dinlenen iş adamı Süleyman Ataş, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde iş yeri bulunan Ataş, 4 çocuğunun geçmişte FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen okulda eğitim görmesi nedeniyle söz konusu yapıyı tanıdığını söyledi.

FETÖ'nün kentte yaptığı okullara, çocuklarının dinine, devletine, milletine bağlı yetişmesi için yardımcı olduklarını anlatan Ataş, zamanla yapı içerisinde ayrışma başladığını gördüğünü ve 2011'den sonra çocuklarını okuldan aldığını belirtti.

Ataş, 2009'da bazı kişilerin iş yerine gelerek 10 kurban parası istediğini, bunun çok olduğunu söylemesi üzerine sayının önce 5'e, sonra 3'e indirildiğini aktararak, o tarihte belirli bir grubun sürekli bu yapı adına esnafı dolaşarak kurban parası topladığını kaydetti.

Örgütün kurban adı altında iş adamlarından para topladığını dile getiren Ataş, "Türkiye'nin belirli noktalarında kurulan iş adamları dernekleri var. Cemaatin bu dernekten beslendiğini görüyoruz. Bu derneğin amacı para, kurban toplamak, öğretmen kazandırmak ve toplanan paraları ABD'ye göndermekti. Topladıkları kurbanlardan sadece birisini göstermelik kesiyor, gerisini de dolara çevirip ABD'ye gönderiyorlardı. Yemin de ediyorlardı, 'senin adına kurban kestik' diye." diye konuştu.

"HER BÖLGEDE İMAMLARI VARDI"

Dernek üyelerinin kendilerini ziyaret ederek kurban bağışında bulunmalarını istediğini belirten Ataş, şunları kaydetti:

"Bunların imamı vardı, önüne takıp dolaştırırlardı, 'Eyüp hoca' diye. Aldığımız bilgiye göre yüklü bir parayla yurt dışına kaçmış. Bunların her bölgede ABD'deki adamın işaret ettiği imamları vardı. Organizasyonu onlar yapardı. Okuyan her çocuk için kurban alıyorlardı. İş yerlerinden de ayrı kurban toplanıyordu. Haftada bir gün velilerle sohbet yapılırdı. Durumu iyi olanlar bunlara arsa ve daireler verdi. Bunlar Allah'ın rahmetiyle insanları aldattılar. Bizler namazından, inancından dolayı bunlara sırt verdik ama bunların fikirleri, zikirleri farklıymış."

"Kurbanların Afrika ve doğudaki fakirler için toplandığı" söylenerek kandırıldıklarını anlatan Ataş, bağışlarının yerine ulaşmadığını öğrendiklerini söyledi.

 "AMAÇLARI TÜRKİKEYİ KAOSA SÜRÜKLEMEKTİ

FETÖ'nün ihanet içerisinde olduğunu, bunun da 15 Temmuz'da ortaya çıktığını vurgulayan Ataş, "15 Temmuz milat oldu. 15 Temmuz artık tarihimizde bir dönüm noktası oldu. Bundan sonra tüm partilerin bir araya gelip bunları bertaraf edeceğine inanıyorum. FETÖ'nün gayesi Cumhurbaşkanımızı öldürmek ve Türkiye'de kaos yaratmak. Burayı Suriye'ye, Mısır'a çevirmek istiyorlardı. Amaçları Türkiye'yi kaosa sürüklemekti. Hakkımızı helal etmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar