Kur’an kursunu bitiren mahkumlara sertifikaları verildi

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen Kur’an-ı Kerim okuma kursunu başarıyla bitiren 17 mahkuma düzenlenen bir törenle belgeleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kur’an kursunu bitiren mahkumlara sertifikaları verildi

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen Kur’an-ı Kerim okuma kursunu başarıyla bitiren 17 mahkuma düzenlenen bir törenle belgeleri verildi.

İl Müftülüğü, mahkumlara yönelik olarak Kur'an-ı ilk öğrenme ve tecvitli okuma kursları düzenlendi. Kursu başarıyla bitiren 17 mahkum için Cezaevi Müdürlüğü’nce hükümlülerin moral ve motivasyonların sağlanması amacıyla mezuniyet programı düzenlendi.

Cezaevi konferans salonunda yapılan Kur’an-ı Kerim'i okuma belge töreninde, mahkumlardan bir grup öğrenmiş oldukları surelerden okudu. Diğer gruplar ise Kur’an ayetlerinin meallerinden, hadislerden bir demet ve mini bir ilahi konseri sundu. Yine mahkumlar adına bir konuşma yapan Kur’an kursu öğrencisi, Kur’an-ı geç de olsa öğrenmenin çok güzel olduğunu, kendisinin ve tüm arkadaşlarının manevi bakımdan daha fazla istifade ettiklerini anlattı.

Cezaevi vaizlerinden Bünyamin Gölcü, hükümlülere ilmihal, ahlak ve akaid bilgilerinin yanında 17 hükümlüye de Kur’an-ı Kerim öğrettiklerini söyledi. Gölcü, program esnasında çok kısa süre içerisinde Kur’an öğrenenlerin mutluluklarının görülmeye değer olduğunu ifade etti.

Kapalı Cezaevi Müdürü Yaşar Yücel de yapmış olduğu konuşmada hükümlü olan arkadaşların kendilerine emanet olduklarını, onlara en iyi şekilde faydalı olmaya çalıştıklarını belirtti. Yücel, bu hususta cezaevi vaizlerine, İl müftülüğüne, Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkürlerini iletti.

Müftülük Personel Şube Müdürü Ahmet Arslan da Kur’an hizmetinin yaygınlaşması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Programda Afyonkarahisar Din görevlileri Derneği (AFDİYAD) adına Ömer Çetin, 17 hükümlüye birer adet Kur’an-ı Kerim hediye etti. Cezaevi müdürlüğünce de sertifika ve ceza infaz kurumu ödül yönetmeliğinin belirlemiş olduğu ödüller dağıtıldı. Program, AFDİYAD tarafından gerçekleştirilen tasavvuf müziği konseri ile program son buldu. CİHAN

Yorumlar